Actorul Gérard Depardieu, pus sub acuzare pentru viol şi agresiuni sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Curtea de Apel din Paris a confirmat joi punerea sub acuzare a lui Gérard Depardieu pentru „viol” şi „agresiuni sexuale” ca urmare a plângerii actriţei Charlotte Arnould, a indicat, într-un comunicat, procurorul general Rémy Heitz.

„Camera de instrucţie consideră astfel că există, în acest stadiu, indicii grave sau concordante care justifică faptul că Gérard Depardieu rămâne sub anchetă”, pentru aceste fapte care datează din august 2018, a declarat Rémy Heitz.

Actorul, în vârstă de 73 de ani, a cerut în mai 2021 să se pronunţe nulitatea rechizitoriului său în privinţa acestor fapte. 

Camera de instrucţie a studiat într-o audienţă din 3 februarie această solicitare la care s-a opus Parchetul General al Curţii de Apel din Paris. 

„Dosarul se întoarce la judecătorul de instrucţie pentru investigaţii suplimentare”, a adăugat Rémy Heitz.

„Nu doresc să fac comentarii”, a spus pentru AFP Charlotte Arnould, prezentă la Curtea de Apel în momentul deliberării, emoţionată şi însoţită de un apropiat.

Actriţă, muziciană şi dansatoare, Charlotte Arnould a depus o plângere contra actorului la finalul lunii august 2018, în Bouches-du-Rhône. Faptele s-ar fi petrecut în apartamentul actorului în vârstă de 72 de ani, situat în departamentul VI din Paris.

Reclamanta, care a denunţat la jandarmerie că a fost violată în două rânduri la domiciliul parizian al actorului, a obţinut în vara lui 2020 ca această anchetă, mai întâi clasată de Parchetul din Paris, să fie încredinţată unui judecător de instrucţie. Pe 16 decembrie 202, actorul a fost pus sub acuzare.

De la punerea sa sub acuzare, dezvăluită de AFP, Gérard Depardieu a fost audiat pe fond de judecătorul de instrucţie, potrivit unor surse familiare cu dosarul. El contestă faptele şi a fost lăsat în libertate fără control judiciar.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite