George Lucas investeşte 10 milioane de dolari în Starbucks

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creatorul francizei "Star Wars" a investit 10 milioane de dolari în lanţul de cafenele Starbucks. Reuters
Creatorul francizei "Star Wars" a investit 10 milioane de dolari în lanţul de cafenele Starbucks. Reuters

Cineastul american George Lucas a investit 10 milioane de dolari în lanţul de cafenele Starbucks, soţia sa, Mellody Hobson, fiind membru al consiliului de administraţie a companiei, potrivit Hollywood Reporter.

Pe 19 august, regizorul a cumpărat 141,573 de acţiuni ale companiei, prin intermediul GWL Living Trust, la un preţ, în medie, de 79,60 de dolari acţiunea, potrivit Bloomberg.

Soţia regizorului, Mellody Hobson, este membru al consiliului de administraţie al lanţului de cafenele, ce are sediul principal în Seattle. De asemenea, ea este preşedintele Ariel Investments LLC şi a fost numită preşedintele consiliului de administraţie al DreamWorks, în octombrie 2012.

În octombrie 2012, George Lucas şi-a vândut compania de producţie Lucasfilm Ltd grupului Walt Disney, pentru suma de 4,05 miliarde de dolari.

În martie, publicaţia Forbes anunţa că averea acestuia se ridică la suma de 3,9 miliarde de dolari.

Cineastul american, creatorul francizei cinematografice "Războiul Stelelor/ Star Wars", s-a aflat printre cele 24 de personalităţi din universul artelor şi al industriei de divertisment care au fost decorate cu Medalia Naţională pentru Arte şi Litere, de preşedintele Barack Obama, în iulie, la Casa Albă.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite