Fox News: J.R. şi „Dallas" au ajutat la căderea comunismului în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În numeroase interviuri, Larry Hagman, actorul care a dat viaţă celebrului personaj J.R. Ewing din serialul „Dallas", a declarat că producţia americană a fost cea care i-a impulsionat pe români să facă o schimbare politică importantă: să răstoarne regimul comunist.

„Cred că am fost direct sau indirect responsabili pentru căderea Imperiului (n.r. - Sovietic)", declara în urmă cu zece ani interpretul lui J.R. „Vedeau bogăţiile familiei Ewing şi spuneau: <<Noi nu avem toate astea>>. Cred că lăcomia i-a făcut să pună la îndoială autorităţile lor", a mai spus Hagman, care a murit vineri, răpus de cancer.

În anii '80, „Dallas" a fost ultimul show occidental care a fost emis în regiune, scrie Fox News în ediţia online. Românii urmăreau cu sufletul la gură serialul cu iz de telenovelă şi se minunau de bogăţiile şi libertăţile de care se bucurau americanii.

Preşedintele Nicolae Ceauşescu credea că serialul va scoate în evidenţă problemele capitalismului, tocmai din acest motiv a permis difuzarea serialului, crezând că va evidenţia avantajele regimului stalinist. Serialul a avut, în mod evident, un efect total opus, mai spune televiziunea americană.

Hagman a susţinut că decizia de a difuza „Dallas" în România a dus la eliminarea dictatorului.

În onoarea lui Hagman, dar şi a serialului american, o replică a celebrei ferme Southfork a fost construită în România. Se pare că „Southforkscu", aşa cum a fost numită ea de proprietar, a fost vizitată de actorul care i-a dat viaţă personajului J.R. Ewing. Hagman a spus că aceasta se aseamănă izbitor cu platourile pe care se filma „Dallas".

Deşi a susţinut în repetate rânduri că „Dallas" a dus la căderea comunismului în România, se pare că Hagman, în timpul unei vizite din anii '80, s-ar fi întâlnit cu Nicolae Ceauşescu. Dictatorul i-ar fi propus o sumă importantă de bani, ca să-i folosească imaginea, scrie „The Sunday Times".

Larry Hagman, interpretul personajului J.R. Ewing, a murit la vârsta de 81 de ani, vineri, din cauza unui cancer la gât, generat de de cancerul hepatic cu care a fost diagnosticat în urmă cu peste 20 de ani.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite