Fotografii dispărute de la nunta secretă a lui John Lennon cu Yoko Ono au fost descoperite după 40 de ani: cuplul, surprins în momente intime FOTO

0
0

O colecţie de fotografii de la nunta secretă a lui John Lennon cu Yoko Ono, din anul 1969, au fost descoperite după 40 de ani de un reporter sub acoperire al tabloidului britanic „Daily Mail“.

Valoroasa colecţie prezintă în premieră o serie de 118 imagini în care cuplul rock and roll al deceniului este surprins în timpul ceremoniei de cununie din 1969, în Gibraltar. 

Fotografiile, estimate la 100.000 de lire, au dispărut fără urmă în anul 1975, însă recent au fost scoase la vânzare, iar un reporter sub acoperire de la „Daily Mail“ a intrat în posesia lor, dându-se drept colecţionar. 

Câteva dintre imagini au fost publicate în contextul în care văduva lui Lennon se pregăteşte să marcheze aniversarea nunţii cu faimosul membru al trupei The Beatles, duminica viitoare.

Fotografiile prezintă unele dintre cele mai intime momente ale lui John Lennon cu Yoko Ono. Într-una dintre imagini cuplul se află la starea civilă, iar într-o alta, proaspeţii însurăţei sunt surprinşi într-un moment tandru pe bancheta din spate a unei limuzine. În alte imagini, cei doi sunt îmbrăcaţi în costume albe şi par a fi extrem de bucuroşi la bordul unui avion privat.

image

Fotografiile se află, însă, în mijlocul unor controverse, după ce artistul care le-a realizat, David Nutter, a dezvăluit că acestora li s-a pierdut urma în 1975, când i-a împrumutat pozitivele lui Anthony Fawcett, un fost asistent al lui Lennon, pentru a fi folosite în cartea „One Day At A Time“. „Când i-am cerut să-mi înapoieze pozitivele, mi-a spus că apartamentul său a fost jefuit şi că au dispărut“, a declarat David pentru „Daily Mail“.

yoko ono si john lennon foto guliver/rex features

Yoko Ono, alături de John Lennon FOTO Guliver/Rex Features

Fotograful s-a arătat extrem de furios în momentul în care jurnaliştii britanici l-au informat că imaginile au fost scoase la vânzare fără acordul lui: „Este sfâşietor. A fost cea mai importantă misiune pe care am avut-o. Sunt extrem de supărat.“

image

Acesta a făcut fotografiile cu doar câteva luni înainte de lansarea albumului Beatles „Abbey Road“. Nutter a fost chemat de Peter Brown, directorul executiv al companiei fondată de Beatles, Apple Corps, care l-a trimis într-o „misiune secretă“. David Nutter a devenit o persoană de încredere în cercurile celor patru muzicieni datorită fratelui său, Tommy, care era croitorul membrilor The Beatles.

„M-a rugat să iau următorul avion spre Gibraltar. Dar nu a vrut să-mi spună de ce. Mi-a spus doar să-mi iau aparatul de fotografiat“, şi-a amintit fotograful. Pentru a evita paparazzi din Londra, Lennon şi Ono au dorit să se căsătorească într-o ceremonie privată. 

image

„Ceremonia a fost extrem de scurtă“, a declarat fotograful. „M-au lăsat să fac tot ce am dorit. Fotografia de bază a fost cea de la oficiul civil cu amândoi în timp ce îşi spuneau jurămintele.“

Yoko Ono şi John Lennon s-au căsătorit pe 20 martie 1969 şi au avut împreună un fiu, Sean, născut în anul 1975. Lennon a fost împuşcat mortal pe 8 decembrie 1980, în faţa clădirii Dakota din apropierea Central Park din New York. Artistul avea 40 de ani. 

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite