FOTO VIDEO Sting a „înţepat“ publicul de la Bucureşti cu o prestaţie live inedită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sting, în timpul concerdului din Bucureşti FOTO Marian Iliescu
Sting, în timpul concerdului din Bucureşti FOTO Marian Iliescu

Sting, celebrul cântăreţ britanic, a revenit miercuri, 31 iulie, la Bucureşti, pentru a susţine ultimul spectacol care încheie seria concertelor din cadrul turneului „Back To Bass“. Fanii strânşi în cadrul pavilionului Romexpo au putut să-l urmărească pe artist într-o postură inedită: cea de rocker.

De la mic la mare, spaţiul din incinta complexului Romexpo a devenit neîncăpător pentru cei care aşteptau ultima reprezentaţie a britanicului Sting din cadrul turneului „Back To Bass“. Copii de toate vârstele, cupluri de îndrăgostiţi, chiar şi de vârsta a doua, sau rockeri înrăiţi îmbrăcaţi în pantaloni de piele, cu toţii au venit să-l asculte pe Sting.

În jurul orei 19.00, pe scenă au urcat membrii trupei Mike & The Mechanics care au ridicat tonul spectacolului cu o interpretare demnă de invidiat. Printre piesele pe care le-au interpretat s-au numărat „All I Need Is A Miracle“ şi „Over My Shoulder“. După fiecare melodie interpretată, unul dintre soliştii trupei, Andrew Roachford, a ţinut să le mulţumească celor prezenţi printr-o urare tipic românească: „Mulţumesc, mă!“.

După prestaţia celor de la Mike & The Mechanics a urmat mult aşteptatul spectacol oferit de Sting. Britanicul în vârstă de 61 de ani a intrat degajat, îmbrăcat într-un tricou alb şi blugi, ţinând în mână o chitară bas, liantul dintre tobă şi chitară. Dacă primele două piese nu au atras uralele publicului, cea de-a treia - „Englishman In New York“ - a fost cea care a pornit un val de aplauze.

Pentru a evita confuziile, Sting a venit cu lecţiile pregătite şi chiar a intrat în dialog cu fanii săi veniţi, de altfel, în număr foarte mare pentru a asista la ultimul concert din seria celor care marchează turneul „Back To Bass“. 

„Ce faceţi? “, a întrebat cântăreţul, dar din partea fanilor nu au venit decât zgomote de încurajare, aşa că răspunsul a fost dat tot de Sting: „Bine! “, a spus el. În timp ce solistul fredona un „O“ prelung, publicul răspundea în aceeaşi măsură, iar Sting nu a uitat să le mulţumească în limba română: „Mai tare, mă! Mulţumesc!“. De altfel, oamenii adunaţi în faţa scenei au răspuns chemării lui muzicianului şi au aplaudat sau au fredonat împreună cu fostul solist al trupei The Police versurile unora dintre melodiile sale.

Sting FOTO Marian Iliescu

concert sting bucuresti foto marian iliescu

„Fields of Gold“, „Driven To Tears“, „Desert Rose“, „Every Breath You Take“ sau „Message In A Bottle“ au fost doar câteva dintre piesele pe care Sting le-a interpretat pe scena de la Romexpo. Cei prezenţi au gustat aceste momente din plin, mai ales în cazul piesei „Shape of My Heart“, unde puteai vedea telefoanele mobile activate şi ridicate în aer, numărul acestora ajung să facă chiar concurenţă reflectoarelor.

Artistul a continuat să interacţioneze cu fanii, cerându-le să cânte alături de el versurile melodiei „Heavy Cloud No Rain“ (Înnorat, dar fără ploaie n.r.), până când ploaia chiar şi-a făcut apariţia, înaintea ultimei melodii, „Fragile“.

Dacă în faţa scenei fanii înfocaţi ai artistului au dansat şi au fredonat versurile melodiilor alături de britanic, în spatele, acolo unde cei mai puţin norocoşi s-au ales cu o vedere nu prea bună spre scenă, fanii lui Sting au găsit un prilej bun de a socializa, la un pahar de bere, întinşi pe pajiştile din cadrul complexului Romexpo.

Cine este Sting?

Pe numele său real Gordon Matthew Thomas Sumner, Sting este compozitor, interpret, autor, actor şi activist, născut în oraşul englez Newcastle. În 1977 s-a mutat la Londra pentru a forma trupa The Police, alături de Stewart Copeland şi Andy Summers.

În calitate de muzician solo şi de membru al trupei The Police, Sting a vândut peste 105 milioane de discuri şi a câştigat 16 premii Grammy, un Glob de Aur, un premiu Emmy, fiind nominalizat de trei ori la Oscar. Formaţia The Police a lansat, până la momentul despărţirii componenţilor săi, cinci albume, iar în anul 2003 a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite