FOTO Văduva lui Sean Connery a dezvăluit că actorul suferea de demenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sean Connery şi Micheline Roqubrune FOTO P Anastasselis/Shutterstock
Sean Connery şi Micheline Roqubrune FOTO P Anastasselis/Shutterstock

Marele actor Sean Connery, care a murit sâmbătă, 31 octombrie, la vârsta de 90 de ani, suferea de demenţă, a dezvăluit văduva starului de la Hollywood.

Actorul scoţian, care împlinise 90 de ani în luna august, a murit în somn, în Bahamas, potrivit unui anunţ al familiei. În ultima perioadă, starea lui de sănătate se degradase. 

"Cel puţin a murit în timpul somnului, foarte paşnic. Am fost alături de el tot timpul şi s-a stins pur şi simplu. Era ceea ce-şi dorise”, a declarat pictoriţa franceză Micheline Roquebrune, cea de-a doua soţie a lui Sean Connery. 

Cei doi s-au căsătorit în 1975. 

Ea a dezvăluit că Sean Connery suferea de demenţă, "iar acest lucru a avut cu adevărat efecte negative asupra sa”. "Nici nu se mai putea exprima în ultima perioadă, asta nu era viaţă pentru el", potrivit The Sun. 

"Era un om nemaipomenit şi am avut o viaţă minunată împreună. Va fi foarte greu fără el, ştiu. Dar nu putea ţine la nesfârşit, iar el a plecat paşnic”, a adăugat Roquebrune.

Micheline Roquebrune şi Sean Connery FOTO Martina Salvi/Shutterstock 

image

Sean Connery a decedat înconjurat de familie, la Nassau, în Bahamas. Nu era bine "de ceva vreme”, a declarat şi fiul său, Jason Connery, pentru BBC. 

Văduva lui Sean Connery a publicat şi o fotografie în care apare alături de actor, la cea de-a 45-a aniversare a căsniciei lor. Fotografia a fost făcută pe 6 mai 2020. 

Micheline Roquebrune şi Sean Connery, ultima poză împreună FOTO The Sun

image

Viaţa personală, marcată de controverse

În viaţa personală, Sean Connery a rămas un om controversat. Mariajul cu actriţa australiană Diane Cilento, care a început în 1962, a sfârşit în 1975, Connery fiind acuzat de „comportament violent“ şi infidelitate. Cei doi au avut un fiu, Jason Connery, născut în 1963. 

Sean Connery a avut apoi relaţii cu Jill St. John, Lana Wood, Magda Konopka şi Carole Mallory. S-a căsătorit în 1975 cu actriţa Micheline Roquebrune şi căsnicia a rezistat în ciuda informaţiilor privind relaţia lui cu Lynsey de Paul în anii 1980. 

Odată cu acest al doilea mariaj, Sean Connery are trei copii vitregi.

Connery a scandalizat opinia publică cu opiniile sale potrivit cărora femeile merită, din când în când, „câte o palmă“ din partea bărbaţilor. 

Scoţianul a precizat că femeile trebuie lovite cu palma deschisă, nu cu degetele strânse în pumn. „Depinde de circumstanţe“, a declarat actorul într-un interviu, în care şi-a menţinut punctul de vedere.

Pierce Brosnan şi Daniel Craig, omagii pentru primul Bond 

Pierce Brosnan, al cincilea actor care a interpretat rolul James Bond, i-a adus un omagiu lui Sean Connery. 

„Sir Sean Connery, aţi fost cel mai grozav James Bond al meu, când eram copil şi ca bărbat care a devenit el însuşi James Bond. V-aţi pus o puternică amprentă de splendoare cinematografică ce va dăinui. Ne-aţi arătat calea nouă, celor care v-am urmat paşii emblematici. Fiecare bărbat la rându-i vă priveşte cu respect şi admiraţie pe măsură ce am avansat cu propriile interpretări ale rolului. Aţi fost iubit de lume şi vă va fi simţită lipsa.“

De asemenea, Daniel Craig, starul celor mai recente cinci filme din franciză, l-a numit „unul dintre adevăraţii uriaşi ai cinematografiei“: „Sir Sean Connery a definit o eră şi un stil. A ajutat la crearea blockbuster-ului modern. Va continua să influenţeze actori şi cineaşti, deopotrivă, în anii ce vor urma.“

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite