Starurile de la Hollywood deplâng moartea lui Sean Connery. Mesajele lor: A revoluţionat lumea. O adevărată legendă şi un domn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A murit actorul Sean Connery. FOTO Profimedia

Numeroase personalităţi de la Hollywood - actori, regizori, producători şi muzicieni - i-au adus omagii lui Sean Connery, care a murit la vârsta de 90 de ani, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în somn, potrivit unui anunţ făcut sâmbătă de familie.

Michael G. Wilson şi Barbara Broccoli, producătorii francizei „James Bond”, au scris pe Twitter: 

„Suntem devastaţi de vestea morţii lui Sir Sean Connery. A fost şi va fi mereu ţinut minte drept originalul James Bond a cărui apariţie în istoria cinematografiei a început când el a anunţat, cu acelea cuvinte de neuitat, «Numele e Bond... James Bond». El a revoluţionat lumea cu acea curajoasă şi spirituală portretizare a agentului secret sexy şi carismatic. Este, fără îndoială, principalul responsabil pentru succesul seriei de filme şi îi vom fi mereu recunoscători”.

Daniel Craig, starul celor mai recente cinci filme din franciză, l-a numit „unul dintre adevăraţii uriaşi ai cinematografiei”, potrivit news.ro.

„Sir Sean Connery va fi ţinut minte ca Bond şi mult mai multe. El a definit o eră şi un stil. A ajutat la crearea blockbuster-ului modern. Va continua să influenţeze actori şi cineaşti, deopotrivă, în anii ce vor urma. Gândurile mele se îndreaptă către familie şi apropiaţi. Oriunde este acum, sper că există un teren de golf”, a transmis Craig într-un comunicat. 

Actorul Sam Neill, care a jucat alături de el în „The Hunt for Red October”, a punctat: „Fiecare zi pe platoul de filmare cu Sean Connery a fost o lecţie pentru cum să joci pe ecran”. 

Hugh Jackman a scris la rândul lui: „Am crescut idolatrizându-l pe Sean Connery. O legendă pe ecran şi în afara lui”.

Scriitorul Stephen King a notat, alături de o fotografie din „Blood Money” (1957): „Sean Connery, în primul lui rol principal, ca boxer expirat. A fost un actor bun şi, după părerea majorităţii, un băiat bun”.

Actorul Paul Feig a subliniat: „Puţini au fost mai grozavi, puţini mai curtenitori, puţini mai naturali. Ne-a arătat tuturor cum poate fi făcut şi ne-a încântat şi distrat tot timpul”.

Sean Connery a fost un „pionier, o adevărată legendă şi un domn”, a scris actorul Robert Carlyle.

„Am pierdut încă un uriaş - Sean Connery”, a scris cineastul Spike Lee, în timp ce muzicianul Elton John, apropiat al familiei, a rezumat: „O adevărată legendă a ecranului”.

Antonio Banderas, Vincent Cassel, Salma Hayek, Naomi Campbell, Elizabeth Hurley şi George Takei au publicat de asemenea, pe reţelele de socializare, mesaje în care şi-au exprimat regretul pentru moartea actorului.

Considerat cel mai bun interpret al rolului James Bond, cu rolurile din filme ca „Dr. No”, „Goldfinger” şi „You Only Live Twice” el a creat un model pentru un erou de acţiune proaspăt şi interesant. În total, între 1962 şi 1983, Connery a jucat în şapte filme ale francizei.

A ales să renunţe la actorie în 2003, după „The League of Extraordinary Gentlemen”, un eşec atât de box office, cât şi de critică.

Connery a făcut parte din distribuţia a 90 de filme, iar în 1988 a primit trofeul Oscar pentru rolul secundar din „The Untouchables”, regizat de Brian De Palma.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite