FOTO Mihai Constantinescu a fost  înmormântat cu onoruri militare: „Un model pentru toate generaţiile. Suferim cumplit că a dispărut dintre noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Mihai Constantinescu a fost înmormântat azi, 31 octombrie, la Cimitirul Ghencea Militar din Bucureşti, cu onoruri militare. Zeci de persoane l-au condus pe artist pe ultimul drum.

Mihai Constantinescu a murit pe 29 octombrie, la vârsta de 73 de ani, după ce timp de aproape cinci luni a stat în comă la Spitalul Floreasca din Bucureşti, în urma unui infarct.

Azi, 31 octombrie, a fost condus pe ultimul drum, iar fanii, colegii de breaslă şi prietenii au venit în număr mare să-şi ia adio de la regretatul artist.

În biserică, nedezlipită de sicriul cu trupul artistul s-a aflat soţia acestuia, Simona Secrier. Apropiaţii au venit de la primele ore ale dimineţii pentru a aprinde o lumânare şi a-şi lua rămas bun de la Mihai Constantinescu.

Artistul a fost decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit“ în grad de Cavaler, scrie News.ro. 

Garda de onoare a stat lângă sicriul acoperit cu drapel şi plin de flori tot timpul slujbei.

„În semn de apreciere pentru importanta carieră artistică dedicată muzicii uşoare româneşti, pentru dăruirea prin care s-a impus ca un model al tinerelor generaţii de interpreţi, preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional «Pentru Merit» în grad de Cavaler interpretului de muzică uşoară Mihai Constantinescu“, a transmis Administraţia Prezidenţială.

mihai constantinescu foto click

Printre artiştii care au venit să-l însoţească pe ultimul drum s-au numărat Marius Ţeicu, Octavian Ursulescu, Keo, Cornelia Catanga, Horia Moculescu, Silvia Dumitrescu, Anca Ţurcaşiu, Adrian Daminescu şi soţia acestuia. De asemenea, fosta soţie a lui Mihai Constantinescu, Mihaela Constantinescu, a fost prezentă la slujba de înmormântare, scrie click.ro.   

mihai constantinescu foto click

Simona Secrier, actuala soţie a cântăreţului, şi-a declarat dragostea veşnică şi pe panglica de pe coroana de flori, pe care a depus-o la căpătâiul celui pe care l-a iubit timp de 20 de ani. „Iubirea ta este tatuată în inima mea“, a scris Simona Secrier pe coroana din orhidee, lalele albe şi trandafiri, potrivit sursei citate. 

Marius Ţeicu a venit cu soţia şi a intrat în biserică cu ochii în lacrimi. „Ne cunoaştem de 55 de ani, de când eram studenţi. Vă daţi seama ce simt... Eram apropiaţi, am lucrat enorm împreună. Mi-e greu să vorbesc de el la trecut, mai ales că am sperat până în ultima secundă“, a spus Marius Ţeicu, notează wowbiz.ro.

„Mihai Constantinescu a fost un model pentru toate generaţiile, suferim cumplit ca a dispărut dintre noi“, a spus Cornelia Catanga.  

FOTO: Click! 

mihai constantinescu foto click

Mihai Constantinescu a murit marţi, 29 octombrie, la vârsta de 73 de ani. Decesul a fost declarat în jurul orei 19.00, după ce a suferit un al treilea stop cardio-respirator. 

Cântăreţul a fost dus de urgenţă la spital pe 13 mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Medicii de la Spitalul Floreasca au declarat că în prima noapte de internare starea artistului s-a agravat şi a suferit un al doilea stop cardiac şi o hemoragie cerebrală. 

Numeroşi cântăreţi, actori, vedete de televiziune, dar şi politicieni şi-au exprimat regretul în urma morţii artistului şi au transmis mesaje emoţionante. 

Mihai Constantinescu, născut pe 4 ianuarie 1946 la Bucureşti, a fost un cântăreţ român de muzică uşoară, cu o carieră prolifică în televiziune. Într-o carieră de peste patru decenii, el a înregistrat peste  15 albume, colaborări şi solo, şi a primit numeroase distincţii.

A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti în anul 1973, iar la scurt timp a făcut parte 

din trio-ul lansat de Titus Munteanu, cu Olimpia Panciu şi Marius Ţeicu. În anul 1999 editează în format single „Iubiţi şi câinii vagabonzi“. A colaborat o perioadă îndelungată cu Anastasia Lazariuc.

Mihai Constantinescu a făcut parte dintr-o „galerie de aur“ a muzicii uşoare româneşti, alături de Dan Spătaru, Doina Badea, Corina Chiriac, Olimpia Panciu, Margareta Pâslaru, Aurelian Andreescu, Angela Similea, Marius Ţeicu, Cornel Constantiniu, Anda Călugăreanu, Mirabela Dauer şi alţii. 

Despre piesele sale, cântăreţul mărturisea într-un interviu: „Toate melodiile compuse de mine sunt copiii mei şi reprezintă sufletul, emoţiile şi gândurile mele“. Reprezentative pentru cariera sa sunt „O lume minunată“, „Sus în deal“, „Un zâmbet, o floare“, „Păpuşa“, „Ad-o vântule înapoi“, „O dimineaţă în culori, cu parfum de tei şi flori“, „Vitezomanul Gică“, „Anotimpuri“, „Fetiţa mea“, „Câinii Vagabonzi“, „Maria“, „Mă întoc iar în sat“.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite