FOTO Marilyn Monroe, aventură lesbiană cu profesoara de actorie. Noi dezvăluiri despre diva anilor '50: ura sexul şi era „schilodită de nesiguranţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marilyn Monroe a avut aventuri lesbiene cu mai multe femei celebre FOTO Arhivă Click!
Marilyn Monroe a avut aventuri lesbiene cu mai multe femei celebre FOTO Arhivă Click!

Nu este un secret că actriţa Marilyn Monroe a avut o viaţă tumultoasă din cauza nenumăratelor relaţii cu bărbaţi faimoşi, dar diva anilor ’50 a avut chiar şi o aventură secretă cu profesoara ei de actorie, nemţoaica Natasha Lytess. Cele două au locuit ca „soţ şi soţie“ timp de doi ani, timp în care actriţa umbla „întotdeauna dezbrăcată“ prin casă, dar „ura sexul“, conform celor mai noi documente obţinute de tabloidul britanic „Daily Mail“.

Actriţa aventurile lesbiene avute cu femei faimoase precum Joan Crawford, Marlene Dietrich şi Barbara Stanwyck, dar şi pe cele cu Marlon Brando, Frank Sinatra şi fraţii Kennedy, John şi Bobby.

Lyttes a dezvăluit detaliile legăturii lor într-un interviu acordat în 1962, anul în care Monroe a murit, şi care a fost descoperit recent. Când s-au întâlnit prima dată, în 1946, Monroe avea doar 20 de ani, iar Lytess spune că „nu era frumoasă“. „Ea (Marilyn Monroe – n.r.) nu putea vorbi, nu ştia cum să-şi deschidă gura şi se temea de absolut orice“, a povestit Lytess, citată de „Daily Mail“.

De asemenea, aceasta susţine că actriţa umbla „întotdeauna dezbrăcată“ prin casa pe care o împărţeau: „Dezbrăcată, ea era întotdeauna goală în casă. 6 sau 7 sau 8 ore...era dezbrăcată toată ziua. Şi nu exagerez deloc“. 

Actriţa Marilyn Monroe, alături de profesoara de actorie, Natasha Lytess FOTO The Life Picture Collection/ Gett/ Daily Mail

image

Totodată, Lytess a precizat că actriţa era „schilodită de nesiguranţă“. „Îi era foarte frică să renunţe la tot ceea ce o transformase în Marilyn, fata cea sexy: rochii, machiaj, mişcări. Asta pentru că avea impresia că nu are nimic în afară de sex-appeal. Interesant este că, de fapt, ura sexul. Da, Marilyn ura sexul. Îi era teamă de asta. Când cineva îi spunea «Eşti sexi», nu-i plăcea deloc“.

Domnişoara Lytess m-a făcut să mă simt liberă. Mi-a dat echilibru şi m-a făcut să înţeleg viaţa. Îi datorez totul Marilyn Monroe, actriţă

Mai mult decât atât, Monroe i-a destăinuit unui prieten apropiat, actorul Ted Jordan, că ea şi Lytess întreţin relaţii sexuale. „De ce nu? Sexul este o acţiune pe care o faci cu oamenii pe care îi placi. Ce poate fi în neregulă cu un act natural?“, i-ar fi spus actriţa.

image

Natasha Lytess, care a murit din cauza cancerului în 1964, susţine că a fost alături de Marilyn timp de zece ani şi că erau atât de apropiate încât actriţa insista să se ţină de mână chiar şi atunci când filmau o scenă. „Pe platourile de filmare stăteam întotdeauna în preajma ei. Uneori îl întreba pe regizor: «Nu poate sta puţin mai aproape de mine?», iar acesta îi răspundea «Da, dar apare în cadru».Cel mai des trebuia să o ţin de mână atunci când filma prim-planuri. Trebuia să o sprijin de fiecare dată. Datorită caracterului specific al prim-planurilor – în care este filmat doar capul – o puteam ţine de mână fără a apărea în cadru. Trebuia să o fac pentru a-i da curaj“, a mai povestit Lytess în cadrul interviului din 1962.

De asemenea, profesoara susţine că a salvat-o de la moarte pe Marilyn, după ce a găsit-o în pat cu un tub de somnifere alături. „Am găsit-o în pat, avea părul nepieptănat, nu era îmbrăcată, iar faţa îi era extrem de palidă. Obrajii îi erau umflaţi şi avea o privire pierdută. Şi, în mod violent, am început să o lovesc cu palmele peste faţă pentru că eram absolut îngrozită. I-am deschis gura şi era plină de o substanţă verde. Nu ştiu exact ce era, dar i-am îndepărtat-o cu mâna. Înghiţise 16 pastile de dormit. Doctorul mi-a spus că doza a fost atât de mare încât ar fi putut s-o ucidă. În acel moment al vieţii sale voia să se sinucidă pentru că se simţea pierdută“, a mai dezvăluit nemţoaica. 

În cartea „Marilyn: The Passion and the paradox/ Marilyn: Pasiunea şi paradoxul“, autoarea Lois Banner scrie: „Natasha şi Marilyn au trăit împreună ca soţ şi soţie, deşi de cele mai multe ori Marilyn pur şi simplu avea nevoie doar de cineva care să o susţină. Era ca un copil care avea nevoie de afecţiune fizică.“

 „Domnişoara Lytess m-a făcut să mă simt liberă“, ar fi spus Monroe la un moment dat. „Mi-a dat echilibru şi m-a făcut să înţeleg viaţa. Îi datorez totul“

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite