Filmele străine care luptă pentru un Oscar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungmetrajul iranian „Nader şi Simin, o despărţire/ A Separation" şi „Piña" se află pe lista celor nouă pelicule care ar putea fi nominalizate la Premiile Oscar, la categoria Cel mai bun film străin, potrivit Mediafax.

„Nader şi Simin, o despărţire" spune povestea unui cuplu iranian ce intenţionează să plece din ţara natală. Pelicula a câştigat deja un Glob de Aur pentru Cel mai bun film străin, are un premiu decernat de New York Film Critics Circle, unul acordat de National Society of Film Critics şi Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin din 2011.

Pe lista scurtă a candidatelor la Oscarul pentru Cel mai bun film străin se mai află documentarul german „Piña",  regizat de Wim Wenders, lungmetrajul polonez „In Darkness", regizat de Agnieszka Holland, filmul israelian „Footnote", în regia lui Joseph Cedar, pelicula marocană „Omar Killed Me" şi cea taiwaneză „Warriors of the Rainbow: Seediq Bale". Lista este completată de lungmetrajul belgian „Bullhead", cel canadian „Monsieur Lazhar" şi cel danez „Superclásico".

Două comisii speciale din New York şi Los Angeles vor alege cinci din aceste nouă pelicule aflate în cursa pentru un Oscar la secţiunea Cel mai bun film străin.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin i-a fost acordat producţiei daneze „In a Better World", regizată de Susanne Bier.

Nominalizările pentru premiile Oscar 2012 vor fi anunţate pe 24 ianuarie. Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie, la Los Angeles.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite