Fetele bune vs. fetele rele din muzică: nuditatea, dansurile lascive şi aluziile sexuale sunt garanţiile succesului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Versurile pline de conotaţii sexuale, ţinutele sumare, apariţiile scandaloase şi dansurile lascive sunt principalele „motoare“ de promovare, dar se pare că acestea nu se traduc în bani, potrivit unei analize publicate de „Daily Mail“.

Nu mai departe de zilele trecute revista „V Magazine“ publica unul dintre cele mai îndrăzneţe pictoriale nud ale cântăreţei Miley Cyrus, în vârstă de 22 de ani. Cu siguranţă, artista a demonstrat că nu cunoaşte pudoarea, doar oare poate traduce apariţiile scandaloase şi controversele în bani? Când vine vorba de câştiguri, influenţă în afaceri şi apreciere în reţelele sociale, cântăreţele cuminţi, precum Taylor Swift, Lorde şi Katy Perry, îşi depăşesc omoloagele lipsite de inhibiţii – Miley Cyrus, Rihanna şi Nicki Minaj. Poate că acestea sunt cele mai în vogă şase femei din industria pop pentru hiturile, titlurile şi ţinutele de pe covorul roşu, dar cifrele vor dovedi dacă sexul vinde într-adevăr, scrie „Daily Mail“.

Fetele rele ale muzicii pop

Acestea nu se tem să-şi arate zonele intime, de la ţinute de scenă îndrăzneţe până la nudurile publicate în reţelele sociale, toţi le-am văzut goale de câteva ori. Doar săptămâna trecută, Miley Cyrus a apărut într-un controversat pictorial nud, iar câteva zile mai târziu a prezentat o fotografie în care o femeie avea mâna în pantalonii ei scurţi, poză fiind însoţită de descrierea „o masturbare pe zi ţine invidioşii departe.“ 

Modul lasciv de dans de la gala premiilor MTV ne-a dat cuvântul „twerk“, iar în recentul turneu european, „Bangerz“, cântăreaţa nu s-a dat în lături de la nimic: a „călărit“ un hot-dog uriaş, a dansat lasciv cu un fan, s-a atins în locurile intime în faţa spectatorilor, a simulat o partidă de sex oral, a sărutat o fană, a făcut aluzii la consumul de droguri şi alcool, iar înjurăturile au fost, de asemenea, nelipsite, forţându-i pe părinţi să încerce boicotarea spectacolelor, pe care le-au descris drept mult prea indecente pentru publicul minor. 

image

Miley Cyrus, într-una dintre ipostazele controversate din pictorialul nud pentru revista „V Magazine“

Fosta vedetă Disney, care era cândva idolul fetiţelor de pretutindeni, este considerată acum una dintre cele mai neruşinate şi groteşti apariţii de pe scena muzicii. Dar pentru Cyrus, lipsa hainelor este doar o parte a procesului artistic: „Sunt foarte încrezătoare atunci când sunt goală. Simt că a te dezbrăca este un mod prin care poţi exprima purtitatea emoţiilor.“ 

Totuşi, chiar dacă are peste 19 milioane de fani pe Twitter, doar 1,5 milioane de persoane i-au cumpărat ultimul album, „Bangerz“, ceea ce sugerează că aceştia preferă să fie şocaţi şi încântaţi de selfie-urile  ei decât să plătească pentru muzica ei. 

Fani Twitter: 19 milioane

Fani Instagram: 14,4 milioane

Vânzări album: Ultimul album, „Bangerz“, care include hitul „Wrecking Ball“, a fost vândut în 1,5 milioane de exemplare

Vânzări turneu: Turneul „Bourgerz“ de promovare al albumului omonim a avut încasări de 15,8 milioane de euro

Averea: 98 de milioane de euro

miley cyrus foto getty images

Miley Cyrus, în timpul unuia dintre show-urile din cadrul turneului „Bangerz“ FOTO Getty Images

Autoarea hitului „Rude Boy“, Rihanna, în vârstă de 26 de ani, a avut mai mult succes în a-şi transforma atuurile sexy într-o carieră de succes. Obişnuinţa de a-şi lăsat sânii la vedere, în schimb, a forţat-o să renunţe pentru o perioadă la Instagram, după ce reprezentanţii platformei i-au închis contul din cauza unei astfel de imagini, iar videoclipul piesei „Pour It Up“ a fost interzis pe YouTube înainte ca Rihanna să apară cu îndrăzneală pe covorul roşu într-o rochie complet transparentă. 

rihanna foto wire photos/reuters

Rihanna, la o gală new-yorkeză FOTO Getty Images

Chiar şi aşa, cu 39 de milioane de fani pe Twitter şi 14 milioane pe Instagram, este surprinzător că cel mai recent album, „Unapologetic“, a fost vândut în doar 1,13 milioane de exemplare. Totuşi, atitudinea rebelă îi atrage pe oameni la show-urile ei, curioşi să vadă care este următoarea mişcare, motiv pentru care a avut încasări de 94,4 milioane de euro de pe urma celor opt luni ale turneului mondial „Diamonds“.

Fani Twitter: 39,1 milioane

Fani Instagram: 14 milioane

Vânzări album: Ultimul album, „Unapologetic“, a fost vândut în 1,3 milioane de exemplare

Vânzări turneu: Turneul mondial „Diamonds“ a fost un adevărat succes, cu încasări de 94,4 milioane de euro

Averea: 78 de milioane de euro

Cântăreaţa R&B Nicki Minaj, în vârstă de 32 de ani, este atât cea mai în vârstă din grup, cât şi cea mai nouă în panteonul muzicii pop. De la albumul de debut, „Pink Friday“, din 2010, stilul rapp, mişcările şi versurile au devenit incredibil de indecente, culminând cu videoclipul piesei „Anaconda“, o prezentare a posteriorului atât de explicită încât mulţi au considerat-o pornografică. 

În ciuda conţinutului grafic din versuri, imagini şi tendinţa de a-şi scoate în evidenţă posteriorul, ultimul album, „The Pink Project“, a vândut doar 370.000 de copii. Este clar că nudurile, sexualitatea şi mişcările sugestive sunt tehnici testate de atragere a atenţiei, dar fără talent care să le susţină, cele mai îndrăzneţe cântăreţe ar trebui să-şi regândească metoda de a face bani. 

Fani Twitter: 18,7 milioane

Fani Instagram: 14 milioane

Vânzări album: Ultimul album, „The Pink Project“, nu a avut succesul aşteptat şi a fost vândut în doar 370.000 de exemplare

Vânzări turneu: Turneul „The Pink Friday“ a avut încasări de 3,5 milioane de euro

Averea: 32 de milioane de euro

nicki minaj foto getty images

Nicki Minaj FOTO Getty Images

Fetele bune din muzică

Când vine vorba de muzica pop, aprecierea pentru Taylor Swift şi Katy Perry ne-a arătat că nu trebuie să renunţi la haine pentru a avea succes. Relaţiile apropiate cu fanii, actele de caritate şi prieteniile cu colegii de breaslă le-au făcut extrem de populare în rândul copiilor, adolescenţilor, dar şi părinţilor acestora. 

Taylor Swift, în vârstă de 25 de ani, este „patronul spiritual“ al celor mai „curate“ vedete, cariera fostei cântăreţe country devenind din ce în ce mai solidă. Noul ei album, „1989“, s-a vândut în peste 1,3 milioane de copii doar în prima săptămână şi pentru acest lucru nu şi-a arătat altceva în afară de picioarele foarte lungi. 

image

Taylor Swift, la premiile MTV FOTO Getty Images

Statisticile vorbesc de la sine, cu 50 de milioane de fani pe Twitter şi o avere estimată la 131 de milioane de lire sterline, Swift a demonstrat că poţi ajunge în top şi fără a fi controversat. Mai mult decât atât, cântăreaţa americană a fost desemnată vedeta cu cea mai mare implicare în acţiuni caritabile în 2014, titlu obţinut pentru al treilea an la rând. 

„Sunt sigură că vor fi lucruri pe seama cărora nepoţii mei vor râde de mine, dar prefer să fie «Uite cât de ciudat a fost dansul tău din videoclipul Shake It Off! Arătai aşa de ciudat, bunico!» decât «Bunico, acela este sânul tău?»“, a explicat artista.

Fani Twitter: 50,6 milioane

Fani Instagram: 18,8 milioane

Vânzări album: Ultimul album a fost vândut în peste 4,1 milioane de exemplare

Vânzări turneu: Turneul „The Red Tour“ a avut încasări de 98,6 milioane de euro

Averea: 131 de milioane de euro

image

Taylor Swift se numără printre cele mai elegante vedete FOTO Getty Images

Noua ei prietenă, Lorde, în vârstă de 18 ani, minunea din Noua Zeelandă din spatele hitului „Royals“, are o slăbiciune pentru costumele bărbăteşti, cămăşi şi cravate, toate asortate cu un ruj roşu, 

Autoarea coloanei sonore a filmului „Hunger Games: Mockingjay I/ Jocurile foamei: Revolta I“, Lorde, al cărei nume real este Ella Yelich-O’Connor, a explicat stilul ei. „Nu am absolut nimic împotriva oamenilor care se dezbracă. Personal, nu cred că acest lucru mi-ar completa muzica sau m-ar ajuta să spun mai bine o poveste.“

Fani Twitter: 2,92 milioane

Fani Instagram: 2,2 milioane

Vânzări album: Ultimul album, „Pure Heroine“, a fost vândut în peste 1,5 milioane de exemplare

Averea: 1,13 milioane de euro

lorde foto getty images

Lorde, pe covorul roşu al galei Globurile de Aur 2015 FOTO Getty Images

 

Katy Perry, în vârstă de 30 de ani, s-a aventurat pe acest teritoriu îndrăzneţ cu hitul „I Kissed a Girl“, dar şi cu sutienul din videoclipul melodiei „California Gurls“, dar în prezent cântăreaţa mizează pe o atitudine mai degrabă jucăuşă decât provocatoare. 

„Da, am avut şi eu acele momente. Vreau să menţin atenţia asupra muzicii mele. Am încredere în cântecele mele, spre ele trebuie să-mi îndrept toată atenţia“, a explicat artista. De asemenea, într-un interviu din 2013, artista a subliniat că îşi doreşte să fie o sursă de inspiraţie pentru tinere: „Femeile din industria pop sunt goale. Da, m-am dezbrăcat şi eu, dar nu simt că trebuie tot timpul să renunţ la haine pentru a fi observată. Nu vorbesc despre nimeni în mod particular, mă refer la toate. Toată lumea este goală, ştim ce aveţi, toată lumea are şi eu am.“

Fani Twitter: 63,4 milioane

Fani Instagram: 12,9 milioane

Vânzări album: Ultimul album, „Prism“, a fost vândut în peste 1,5 milioane de exemplare

Vânzări turneu: Turneul „The California Dreams Tour“ a avut încasări de peste 40 de milioane de euro

Averea: 85 de milioane de euro

katy perry foto getty images

Katy Perry FOTO Getty Images

    

Poate că nu au atâta succes pe Instagram precum colegele îndrăzneţe, dar când vine vorba de bani, Taylor Swift, Lorde şi Katy Perry au o avere totală de 214 milioane de euro în comparaţie cu 208 milioane de euro, suma cumulată a cântăreţelor Miley Cyrus, Rihanna şi Nicki Minaj. Pe de altă parte diferenţa de albume vândute este de cinci milioane de exemplare, în favoarea fetelor bune. Se pare că în actuala industrie muzicală, fetele bune nu termină întotdeauna pe ultimul loc. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite