Este Rihanna noua prinţesă Diana?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rihanna are o atitudine seducătoare şi răpitoare faţă de aparatul de fotografiat FOTO Reuters
Rihanna are o atitudine seducătoare şi răpitoare faţă de aparatul de fotografiat FOTO Reuters

Rihanna este unul dintre starurile cu cea mai spectaculoasă ascensiune în ultimii ani. Traiectoria prinţesei din Barbados, aşa cum a fost numită Rihanna, a fost comparată recent cu cea a prinţesei Diana, într-o analiză minuţioasă realizată de autoarea feministă Camille Paglia, pentru „Sunday Times“.

La numai 25 de ani, pe care i-a împlinit astăzi, Rihanna este un star în adevăratul sens al cuvântului. Încă de la debutul în muzică a avut un succes răsunător, a fost distinsă cu şase premii Grammy şi a vândut peste 37 de milioane de albume la nivel mondial. Se poate spune că artista are totul, dar este oare chiar aşa?

Recent, cântăreaţa a fost asemănată cu regretata prinţesă Lady Di, de către scriitoarea feministă Camille Paglia, în cel mai recent articol al său din publicaţia „Sunday Times“. Autoarea susţine că cele două femei au o relaţie specială cu camera de fotografiat şi cu presa, faţă de care ambele au o atitudine „răpitoare, seducătoare şi cochetă“.

„Ca şi Diana, Rihanna a început să se folosească de fiecare ocazie în care era fotografiată pentru a transmite mesaje menite să atragă, mesaje sfidătoare sau de răzbunare, din cauza relaţiei cu partenerul nepotrivit“, a comentat scriitoarea în articolul său.

Paglia a mers mai departe, comparând asemănarea triunghiurilor amoroase în care au fost implicate Prinţesa Diana, dar şi Rihanna. Aceasta din urmă s-a împăcat recent cu fostul iubit, rapperul Chris Brown, după ce în 2009 el a fost condamnat la închisoare pentru abuzurile fizice comise asupra cântăreţei.

Faţă de Diana, care ajunsese să graviteze spre blitzurile paparazzilor, pentru a se refugia de izolarea şi răceala din interiorul familiei regale, Rihanna dispune de tot ajutorul tehnologiei modern, pentru a trimite poze personale atât prietenilor cât şi fanilor, fără medierea fotografilor profesionali. Scriitoarea a numit acest lucru drept „o autobiografie scrisă dintr-un amestec volatil de impulsuri şi stare de spirit“.

Această viteză cu care vedeta îşi trăieşte viaţa a accelerat odată cu împăcarea cu Chris Brown, la sfârşitul lui 2012. Având în vedere că cei doi cântăreţi au avut dintotdeauna o relaţie cu suişuri şi coborâşuri, nu a surprins pe nimeni când Rihanna a plecat singură în insulele Barbados, pentru a se reculege după ultima ceartă cu Brown.

Ipostazele în care au surprins-o paparazzii, singură şi ursuză pe balconul casei în care locuia, amintesc de celebra poză care a impresionat o lume întreagă, în care Prinţesa Diana stătea singură şi abandonată pe o bancă în faţa Taj Mahalului din India.

Potrivit analizei lui Paglia, atât Diana cât şi Rihanna au fost la început femei sensibile, care mai apoi şi-au descoperit propria feminitate, lucru ce le-a împins să se vadă precum nişte „sculpturi“ perfecte pentru aparatul de fotografiat. „Ambele au dezvoltat o intimitate falsă cu fotografii şi cu publicul şi au început să se „canibalizeze“ în căutarea lor zadarnică de siguranţă în dragoste. Diana, respinsă, şi-a acceptat în cele din urmă exilul. Dar Rihanna, în sindromul clasic al femeii bătute, simte milă şi încă speră să schimbe şi să-şi salveze agresorul“, a scris aceasta în cel mai recent articol al său.

Într-un interviu pentru Oprah Winfrey, Rihanna a vorbit deschis despre sentimentele sale faţă de omul care a fost condamnat pentru că a bătut-o , Chris Brown, pe care l-a descris ca fiind „dragostea vieţii mele“.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, cântăreaţa a recunoscut că l-a iertat „Am crezut că îl uram pe Chris şi am realizat că dragostea fusese pătată. Sentimentele mele semănau cu ura pentru că erau urâte, furioase, inflamate şi murdare. A trebuit să-l iert pentru că încă ţineam la el, iar în momentul în care m-am eliberat de aceste sentimente, am început să trăiesc din nou“, a mărturisit artista, adăugând că ea este singura care l-ar putea ajuta.

Rihanna Lady Di
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite