Duffy critică filmul „365 Days“ difuzat de Netflix. Cântăreaţa susţine că producţia „romantizează“ traficul sexual VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duffy FOTO Guliver/Getty Images
Duffy FOTO Guliver/Getty Images

Cântăreaţa britanică Duffy (36 de ani) a criticat vehement filmul polonez „365 Days“, difuzat de  Netflix, fiindcă ar prezenta „traficul sexual“ ca fiind „un divertisment erotic“.

Cântăreaţa Duffy a criticat filmul difuzat de Netflix, „365 Days“ şi i-a trimis o scrisoare directorului executiv al Netflix, Reed Hastings, în care îi cere să utilizeze influenţa platformei în mod mai „responsabil“, scrie Daily Mail.

Cântăreaţa e de părere că filmul polonez, care spune povestea unei femei răpite de un mafiot sicilian, căreia bărbatul îi dă un termen de 365 de zile pentru a se îndrăgosti de el, romantizează traficul sexual şi-l face să pară un „divertisment erotic“. 

„Încurajez milioanele de telespectatori care au vizionat filmul să fie conştienţi de realitatea răpirilor şi de traficul de persoane utilizând forţa şi exploatarea, o experienţă total opusă fanteziei glamour ilustrată de film“, a declarat artista.

Duffy i-a cerut directorului Netflix să facă uz de resursele companiei astfel încât producţiile platformei să reflecte realitatea.

Recent, artista britanică a dezvăluit că a fost abuzată sexual după ce un bărbat a drogat-o într-un restaurant şi a sechestrat-o timp de patru săptămâni: „Am fost dusă într-o ţară străină. Nu îmi amintesc să fi urcat în avion, dar mi-am dat seama că mă aflu în partea din spate a unei maşini.“

Duffy a mărturisit că un bărbat necunoscut a violat-o într-un hotel, apoi a dus-o acasă la el unde a reţinut-o cu forţa: „Ştiam că viaţa mea este în pericol iminent, mi-a spus că o să mă omoare“, a dezvăluit artista. 

Filmul „365 Days“ spune povestea unui membru al Mafiei Siciliene care răpeşte o femeie pentru a-i da acesteia 365 de zile „ca să se îndrăgostească de el“. Filmul este disponibil pe Netflix şi a avut premiera pe 7 februarie 2020. 

„M-am gândit să dispar în altă ţară şi să devin florăreasă“

În luna februarie, Aimee Anne Duffy povestea într-un mesaj publicat pe Instagram că s-a retras din lumina reflectoarelor din cauza unei traume. Ea a spus că a fost răpită, violată şi drogată în urmă cu 10 ani. 

Duffy a povestit că, la un moment dat, s-a gândit chiar să îşi schimbe numele şi să dispară în altă ţară: „ Poate să devin florăreasă sau altceva, astfel să pot lăsa trecutul în urmă cu o nouă viaţă şi să nu deranjez pe nimeni cu asta, să o duc singură”.

Trauma, a mai explicat ea, i-a afectat relaţiile. „Fiecare ar vrea persoana de pe coperta albumului, dar eu sunt doar o persoană rănită. Era inutil“.

După o lungă perioadă de terapie, Duffy spune că s-a împăcat cu cele întâmplate. Cât despre planuri pentru revenirea în muzică, ea este optimistă, însă nu a oferit vreo certitudine.

„Pot acum să las acest deceniu în spate. Unde este locul trecutului. Sper să nu mai existe întrebări «ce s-a întâmplat cu Duffy», acum ştiţi... şi sunt liberă“, a încheiat cântăreaţa în vârstă de 35 de ani.

Duffy este cunoscută pentru single-ul „Mercy“, care a petrecut cinci săptămâni în topurile britanice şi a devenit al treilea cel mai bine vândut cântec al anului. Albumul ei de debut, „Rockferry”, a fost un succes în Europa şi a fost, de asemenea, apreciat în Statele Unite. I-a adus un premiu Grammy şi a fost marele câştigător la BRIT Awards. În total, la nivel global, albumul a fost vândut în peste 9 milioane de copii.

Al doilea album al ei, „Endlessly“, a apărut în 2010, şi a reprezentat o schimbare în stilul muzical al cântăreţei.

Duffy a jucat şi în câteva filme, precum „Patagonia“ (2010) şi „Legend“ (2015). În 2013, ea a făcut parte din lineup-ul unui eveniment din New York dedicat lui Edith Piaf.

Scrisoarea deschisă a cântăreţei Dyffy către CEO-ul Netflix, Reed Hastings:

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite