Ducii de Sussex, o nouă decizie care o supără pe Regină: ce au refuzat să facă Harry şi Meghan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul Harry şi Meghan Markle refuză să îl aducă pe Archie în Marea Britanie FOTO Guliver/Getty Images
Prinţul Harry şi Meghan Markle refuză să îl aducă pe Archie în Marea Britanie FOTO Guliver/Getty Images

O nouă decizie a ducilor de Sussex, prinţul Harry (35 de ani) şi ducesa Meghan Markle (38 de ani), o supără şi mai tare pe regina Elisabeta (93 de ani).

Meghan şi Harry au decis să îl lase pe băieţelul lor, Archie, în vârstă de nouă luni, în Canada în timpul vizitei lor în Marea Britanie din această săptămână, scrie express.co.uk.

Se pare că ducii de Sussex şi-au lăsat fiul în grija unei bone şi a prietenei de familie Jessica Mulroney.

Acest refuz al ducilor de a nu-l aduce la palat pe micuţ şi a nu-i da ocazia reginei Elisabeta să îşi vadă strănepotul o face „foarte tristă“ pe bunica prinţului Harry, potrivit unor surse.

Chiar dacă Meghan şi Harry îşi vor îndeplini ultimele îndatoriri regale în următoarele două săptămâni, britanicii au fost „dezamăgiţi“ şi „înmărmuriţi“ de vestea că bebeluşul Archie Harrison Mountbatten-Windsor va fi lăsat în Canada. 

Meghan şi Harry urmează să finalizeze încă trei îndatoriri regale în Marea Britanie înainte de a renunţa la statutul de membri seniori regali, începând cu 31 martie.

Prinţul Harry a sosit în Marea Britanie la începutul săptămânii trecute şi a îndeplinit deja mai multe angajamente regale, inclusiv de a merge în celebrul Abbey Road Studios pentru a înregistra o piesă, în scop caritabil, alături de Jon Bon Jovi.

Potrivit The Sunday Times, regina Elisabeta şi prinţul Philip, în vârstă de 98 de ani, sunt profund dezamăgiţi de faptul că nu îşi vor vedea strănepotul. Cei doi s-au întâlnit cu micuţul doar de câteva ori, prima dată fiind la Castelul Windsor, când bebeluşul avea doar două zile.

Archie nu a mai fost în Marea Britanie încă de anul trecut, iar ultima sa apariţie publică oficială a fost o fotografie postată pe contul de Instagram Sussex Royal în noaptea de Revelion.

Motivul din spatele deciziei de a-l lăsa pe Archie în Canada nu a fost dezvăluit. Totuşi, un expert în securitate a sugerat că micuţul ar fi putut fi victima unei răpiri, iar fanii familiei regale au speculat că epidemia de coronavirus ar fi putut sta la baza hotărârii. 

Costul suplimentar de securitate pentru Archie, fără părinţii săi, în această săptămână, ar putea fi de 50.000 de lire sterline. Archie este al şaptelea moştenitor la tronul britanic.

Harry şi Meghan vor zbura înapoi în Canada după ce vor fi prezenţi la Commonwealth Day Service pe 9 martie, iar biroul lor din Palatul Buckingham se va închide pe 1 aprilie.

Când şi de ce „au demisionat“ ducii de Sussex din familia regală 

Amintim că Ei au precizat că vor să aibă propriile joburi şi să-şi împartă timpul între Marea Britanie şi America de Nord, însă au subliniat că vor continua să o susţină „pe deplin“ pe regina Elisabeta. 

Cu regret, suverana Marii Britanii a consimţit, pe 13 ianuarie, să le permită nepotului ei şi soţiei acestuia „o nouă viaţă“, acordându-le „o perioadă de tranziţie“ către rolurile part-time. Pe 18 ianuarie, Palatul Buckingham a anunţat că Harry şi Meghan vor renunţa la titlurile de „Alteţa Sa Regală“, nu vor mai primi fonduri publice, nu vor mai întreprinde acţiuni în numele Coroanei şi vor înapoia cele 2,4 millioane de lire din bani publici folosite pentru renovarea conacului Frogmore, care va rămâne în continuare reşedinţa cuplului din Marea Britanie.

În primele declaraţii publice după anunţul făcut de bunica sa, prinţul Harry şi-a exprimat „tristeţea profundă“ şi a spus că decizia de a renunţa la statutul de membri seniori ai casei regale nu fost una uşoară şi a venit după „multe luni de discuţii şi mulţi ani plini de provocări“. În plus, Harry a mărturisit că şi-ar fi dorit să mai aibă posibilitatea de a avea îndatoriri regale în regim part-time.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite