Grecia a stabilit noi reguli pentru turiştii bolnavi de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din Assos, Kefalonia FOTO Shutterstock
Imagine din Assos, Kefalonia FOTO Shutterstock

Auutorităţile elene au stabilit noi reguli pentru turiştii depistaţi cu COVID-19 în vacanţă în Grecia. Aceştia nu vor fi oblogaţi să mai stea în carantină, potrivit noului protocol emis de Ministerele Sănătăţii, Turismului şi Economiei. Nu este precizat de când va fi valabilă măsura.

Cetăţenii greci care se îmbolnăvesc de COVID-19 sunt obligaţi să stea 5 zile în carantină, dar vara aceasta, turiştii sunt scutiţi de această măsură. 

Ei sunt sfătuiţi de medici să se autoizoleze dacă sunt depistaţi pozitiv, dar o pot face doar dacă doresc şi doar pentru numărul de zile rezervate la unitatea de cazare. Astfel, hotelurile din Grecia pot renunţa la camerele speciale de carantină.

Totodată, noile reguli stabilite de autorităţile de la Atena prevăd că turiştii infectaţi cu coronavirus pot călători cu feribotul, cu avionul sau cu alte mijloace de transport în comun, cu condiţia să poarte o mască facială de înaltă protecţie (FFP2 sau ΚΝ95), scrie Libertatea.

Ce se întâmplă cu turiştii infectaţi în vacanţă

Dacă un turist se infectează în vacanţă, managerul hotelului responsabil pentru domeniul sănătăţii trebuie informat, iar persoana în cauză primeşte o mască de protecţie şi este sfătuită să se autoizoleze.

În plus, va fi chemat medicul interl al unităţii de cazare, iar dacă nu există unul, va fi chemat un medic local care să consulte turistul. Totodată, managerul unităţii trebuie să anunţe Organizaţia Naţională de Sănătate Publică.

„S-a discutat mult despre modul de gestionare a focarelor în spaţiile de cazare turistică şi am decis să aplicăm ceea ce se aplică în restul ţărilor mediteraneene, pentru că cele mai multe ţări din nordul Europei nu au deloc măsuri de protecţie împotriva coronavirusului”, a explicat Christos Hatzichristodoulou, profesor de igienă şi epidemiologie la Facultatea de Medicină a Universităţii din Thessalia, pentru Protagon.

Vineri, 8 iulie, Grecia a anunţat 18.948 de cazuri COVID şi 22 de decese.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite