Cum comentează designerii ţinuta Anei Birchall: „Într-o conjunctură penibilă la nivelul conducerii ţării, o năframă pe cap mi se pare chiar o bomboană pe tort“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Birchall s-a inspirat din ţinutele purtate de Regina Maria
Ana Birchall s-a inspirat din ţinutele purtate de Regina Maria

Vicepremierul Ana Birchall (45 de ani) a stârnit controverse şi ironii în mediul online cu ţinuta pe care a purtat-o la un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri desfăşurat la Ambasada României din SUA. Contactaţi de „Adevărul“, designerii Alin Gălăţeanu şi Andreea Tincu i-au comentat apariţia.

Ieri, la Ambasada României de la Washington a avut loc o recepţie dedicată Centenarului Marii Uniri, eveniment pentru care Ana Birchall a ales să poarte un costum popular vechi de 100 de ani, cu elemente inspirate din ţinutele Reginei Maria. 

Pe blogul personal, demnitarul spune: „La recepţia oferită de Ambasada României la Washington cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri am purtat un costum tradiţional românesc vechi de 100 de ani. Mulţumesc, Andreea Ciortea pentru superbul costum care a fost foarte admirat“. 

image

„Acelaşi tip de maramă a fost purtat şi de Regina Maria, iar fota era foarte grea, cântăreşte peste două kilograme, dar a meritat tot efortul. Şi ea are tot 100 de ani“, a mai spus Birchall, potrivit Click!.

image

Pe cât de mândră a fost Ana Birchall de ţinuta sa, pe atât de usturătoare au fost criticile ce i-au fost aduse în mediul online. „Târziu am văzut cravata strâmbă a lui Maior. Şi asta doar pentru că nu mi-am putut lua ochii de la tigăile de la cingătoare ale Anei Birchall“, „V-a plăcut mult Mircea Eliade. Se vede după costumaţie“, sunt doar două dintre ironiile adresate ministrului.

Nici realizatorul Mircea Badea nu s-a putut abţine, comentând ţinuta în stilul caracteristic: „Era un bal mascat? Maior se mascase în Coldea? Cravata lui Maior unde s-a dus? Aicea... serviseu. Înainte de orice, doamna Birchall are un sutien de tablă care este la burtă. A sunat Xena, Prinţesa Războinică, să îşi ia sutienul înapoi. Şi ce are pe cap e interzis minorilor. Înţeleg că e bine să te protejezi, dar chiar aşa?“.

„Adevărul“ a ţinut să afle şi părerea unor persoane avizate, aşa că designerii Alin Gălăţeanu şi Andreea Tincu au comentat ţinuta pe care a purtat-o vicepremierul României.

„Pare o ţinută autentic veche, paftalele alea sunt mai degrabă de origine nord-africană, Maroc, zona Magrebului, dar cumva pot semăna şi cu nişte elemente tradiţionale româneşti. Nu mi se pare foarte inspirată combinaţia de ie roşie cu năframă off white sau, de fapt, un gold şi fusta nu foarte lungă. E remarcabilă încercarea, nu aş putea spune că rezultatul e extraordinar. Însă, într-o conjunctură atât de penibilă la nivelul conducerii ţării, o năframă pe cap mi se pare chiar o bomboană pe tort“, spune designerul Alin Gălăţeanu.

„Locul e cumva simbolic bine ales. E de remarcat încercarea, însă nu e foarte intuită stilistic combinaţia. Dacă discuta şi cu un stilist, lucrurile ar fi stat mult mai bine“, adaugă el.

Am aflat şi cum ar fi putut să arate mai bine ţinuta, părerea lui Alin Gălăţeanu fiind: „În primul rând cu o ie cu fir gold şi atunci unifica foarte bine partea de sus cu partea de jos, poate nişte paftale un pic mai soft. Ia roşie e singurul element care nu leagă deloc sistemul, fusta mergea mai lungă, e puţin prea scurtă pentru zona adiţională pe care vrea să o reflecte, dar lucrurile nu sunt grave, sunt la nivel de subtil. Putea să fie mai bine, dar repet, e remarcabilă încercarea“. 

image

Şi designerul Andreea Tincu i-a făcut recomandări vicepremierului: „I-aş fi spus să îşi dea părul pe spate, să fi ales un brâu mai simplu, cred că negru, şi să poarte balerini cât mai aproape de forma tradiţională, nu pantofii respectivi“. 

„Cred că este curajoasă, deoarece într-o lume în care uităm valorile, ea şi-a asumat o apariţie aşa cum a simţit“, continuă aceasta. 

Referitor la comentariile răutăcioase pe care Bichall le-a primit, Andreea Tincu spune: „Este o femeie frumoasă, costumul popular nu este un obiect vestimentar vulgar sau comun, din contră, iar evenimentul îi permite alegerea făcută“.

„Nu are legătură cu simpatiile ei politice. Vorbim strict de un look. Pantofii, însă, brâul cu acele detalii aurii, părul lăsat în faţă... lasă de dorit. Era mai bine o stilizare minimalistă a ţinutei şi bluza ie să fi fost cu broderii alb-negru“, adaugă aceasta. 

image
VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite