Cum arată acum, la 103 ani, Olivia de Havilland, ultima supravieţuitoare din distribuţia peliculei „Pe aripile vântului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Olivia de Havilland, una dintre actriţele Epocii de Aur a Hollywoodului, cunoscută din celebrul film „Pe aripile vântului“ şi ultima supravieţuitoare din distribuţia peliculei, are acum 103 ani.

Olivia de Havilland, care a devenit celebră datorită rolului lui Melanie Hamilton din ecranizarea romanului „Pe aripile vântului“, a împlinit pe 1 iulie vârsta de 103 ani. 

Olivia de Havilland s-a născut pe 1 iulie 1916 la Tokyo. Sora ei mai mică, Joan Fontaine, a murit în 2013, la 96 de ani. 

A câştigat premiul Oscar pentru Cea mai bună actriţă în 1947 şi 1950. S-a născut în Japonia într-o familie britanică, iar din 1941 este cetăţean al Statelor Unite ale Americii. Olivia de Havilland trăieşte astăzi la Paris, din 1953.

image

FOTO Facebook/Patrick Fouque

   

Alături de alte două legende ale Hollywood-ului, Kirk Douglas, născut şi el în 1916, şi Zsa Zsa Gabor, născută în 1917, Olivia de Havilland este cel mai longeviv star. În cariera sa a adunat două statuete şi trei nominalizări Oscar, a lucrat cu producători celebri precum  David O. Selznick, cu regizori inspiraţi ca Michael Curtiz, Anatole Litvak şi cu staruri precum Errol Flynn.

image

FOTO Facebook/Patrick Fouque

Olivia de Havilland declara anul trecut pentru Entertainment Weekly că a văzut „Pe aripile vântului“ de 30 de ori şi „de fiecare dată, îmi aduce bucurie“. „Din fericire, nu mă face melancolică“, a spus ea despre colegii săi care nu mai trăiesc. „Când îi văd cum vibrează pe ecran, că am experimentat o astfel de reuniune cu ei, mă bucură“.

În acelaşi articol, Olivia de Havilland s-a arătat încântat de ideea de a ajunge la venerabila vârstă. „Vă imaginaţi asta? Ce realizare!“, a spus actriţa.

În 2008, Olivia de Havilland a fost distinsă cu „US National Medal for the Arts“ din partea preşedintelui George W. Bush.

Imagine indisponibilă

Olivia de Havilland în anul 1958 FOTO Guliver/Getty Images

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite