Crina Semciuc ia contact cu „Nemuritorii“

0
0

Actriţele Crina Semciuc şi Ana Ularu prezintă alternativ, în fiecare vineri, pe B1, „Nemuritorii“, singura emisiune dedicată în exclusivitate filmului românesc.Dacă în prima parte sunt difuzate filme româneşti de referinţă, în cea de-a doua ni se desenează traseul filmografic al fiecărui mare actor român sub forma unor interviuri exclusive. 

„Adevărul": Te-ai remarcat în telenovelele „Daria, iubirea mea", „Fetele marinarului", dar şi în piese de teatru „O noapte furtunoasă" sau „Pescăruşul". Acum eşti gazda unei emisiuni cu şi despre actori. În ce constă rolul tău, eşti doar prezentatoare sau te implici şi în selecţia subiectelor şi a invitaţilor?

Crina Semciuc: Încerc să moderez această emisiune raportându-mă la invitatul emisiunii aşa cum i se adresează un discipol unui maestru. Desenând traseul filmografic al actorului invitat, mă opresc asupra aspectelor inedite de pe platourile de filmare, asupra episoadelor din culisele filmărilor, asupra procesului de devenire al rolului şi al filmului în întregul său. Mai presus de toate încerc la fiecare ediţie să trec peste emoţii. Împreună cu echipa de producţie stabilesc despre ce să vorbim sau să nu vorbim cu actorii invitaţi, etapă precedată de un proces consistent de informare.

Cu ce se diferenţiază această emisiune de altele de gen („Profesioniştii", „Confesiuni") ?

În primul rând, este o emisiune dedicată exclusiv filmului românesc . Scopul... să nu uităm marii actori şi regizori şi să fim un soi de punte de legătură între generaţii. Încercăm să dezvăluim taine unice, personale şi irepetabile din magia şi malaxorul creaţiei, se vor evoca aspecte prea puţin cunoscute publicului larg, oameni, situaţii, întâmplări. Umorul, pe care actorii ştiu să-l creeze şi să-l extragă cu atâta savoare din orice fapt divers devenit act de cultură, nostalgia, lacrima, bucuria sau efortul creativ, toate acestea fac parte din arsenalul întâlnirilor de vineri seara.

Cum este la filmări, ceva emoţii?

La prima emisiune filmată am avut foarte mari emoţii, dar a fost cel mai frumos început. Primul invitat a fost domnul Besoiu, un om minunat, plin de viaţă, care m-a ajutat pe tot parcursul filmării. Cum am intrat în casă, m-a întrebat dacă doresc o cafea, iar o cafea în compania lui Ion Besoiu nu a fost posibil de refuzat. Uşor, uşor, din vorbă-n vorbă, discuţia a intrat pe un făgaş firesc şi am reuşit să transformăm filmarea într-o întâlnire frumoasă şi caldă.

Acest proiect reprezintă debutul tău în TV, ca prezentatoare. Ai putea renunţa vreodată la actorie în favoarea unei cariere în televiziune?

Nu aş putea renunţa niciodată la teatru sau film. Mulţi spun că e doar o meserie, eu nu văd şi nu simt aşa. Pentru mine, scena, filmul reprezintă ceva magic, o altă lume! Televiziunea e ceva mult mai pragmatic, e o lume care seamănă prea mult cu realitatea.

În ce proiecte artistice (spectacole/fime) eşti implicată în prezent?

În iunie-iulie vom începe filmările unui nou proiect de film, dar, din păcăte, nu pot să vă spun mai mult, pentru că nu am voie. Poate doar că este vorba despre un proiect minunat, cu o distribuţie magică, din care mă simt onorată să fac parte.

Cum este să interacţionezi pe acelaşi platou cu nume mari ale teatrului şi filmului românesc?

Prin intermediul acestui format de emisiune am întâlnit oameni minunaţi, actori pe care îi văzusem doar în filme şi despre care doar auzisem poveşti de pe platoul de filmare. Întâlnirile cu domnul Besoiu, domnul Papaiani, Ion Lucian, Costantin Codrescu le pot trece în panoplia experienţelor de viaţă. Sunt nişte întâlniri de neuitat, mai ales că discuţia are un caracter foarte personal. Este emoţionant să-i auzi cum povestesc despre prima întâlnire, prima dată când au urcat pe o scenă, prima dată când s-au văzut pe marele ecran... fiecare îşi are povestea lui, scenariul lui, ce pot fi oricând transformate în filme!

În ediţia de astăzi

La B1, de la orele 21.00, în prima parte a emisiunii va fi difuzat filmul „D-ale Carnavalului", în regia lui Gheorghe Naghi şi Aurel Miheleş, cu Alexandru Giugaru, Grigore Vasiliu-Birlic şi Ion Lucian.  În cea de-a doua parte, Crina Semciuc îl are ca invitat pe actorul Ion Lucian. Artistul ne reaminteşte despre extraordinarii înaintaşi Grigore Vasiliu Birlic, George Calboreanu şi despre cântăreaţa Maria Tănase. În plus, evocările maestrului ne poartă prin Bucureştiul începutului de secol trecut şi începuturile cinematografiei româneşti.

"Pentru mine, scena, filmul reprezintă ceva magic, o altă lume! "

"Televiziunea e ceva mult mai pragmatic, e o lume care seamănă prea mult cu realitatea. "

Crina Semciuc
actriţă şi prezentatoare

image
Mai multe - Vedete

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite