Coroana britanică a declarat război paparazzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kate a declanşat un scandal mediatic expunându-se topless pe terasa unui castel din Franţa
Kate a declanşat un scandal mediatic expunându-se topless pe terasa unui castel din Franţa

Avocaţii Palatului Buckingham au deschis o acţiune judiciară împotriva revistei care a publicat fotografiile topless cu Kate Middleton.

Palatul Buckingham nu are de gând să treacă cu vederea indiscreţia paparazzilor care au fotografiat-o pe Kate Middleton făcând plajă fără sutien pe terasa unui castel din regiunea franceză Provence săptămâna trecută. Vineri, în ziua în care au apărut 15 poze explicite cu ducesa Kate în paginile revistei „Closer", serviciul de presă al monarhiei britanice a emis un comunicat de presă prin care anunţa că „procedurile legale cauzate de încălcarea dreptului la viaţă privată au fost demarate astăzi în Franţa împotriva editorilor revistei franceze «Closer»".

Accidentul Prinţesei Diana, readus în discuţie

Reprezentanţii Casei Regale britanice au redeschis cu această ocazie războiul cu paparazzi început odată cu nefericitul accident al Prinţesei Diana. „Incidentul de acum aminteşte de abuzurile făcute de presă şi de paparazzi în timpul vieţii Dianei, Prinţesă de Wales, ceea ce-i întristează şi mai mult pe duce şi pe ducesă. Alteţele lor Regale se aşteptau să aibă parte de intimitate în acea reşedinţă retrasă. Este de neconceput faptul că cineva poate să realizeze astfel de fotografii şi apoi să le mai şi publice", se arată în acelaşi comunicat.

Prinţesa Diana şi-a pierdut viaţa în Franţa, în 1997, într-un accident de maşină, în timp ce încerca să evite paparazzi. Aceeaşi revistă, „Closer", a publicat ultimele fotografii cu Prinţesa Diana înainte ca aceasta să-şi piardă viaţa.

William vrea ca editorul revistei să fie închis

Ieri, avocaţii Casei Regale britanice au înaintat o plângere oficială împotriva revistei într-o instanţă aflată în Nanterre, un oraş aflat în apropiere de Paris. Aceştia au demarat acţiunea în regim de urgenţă şi au dorit ca plângerea să fie penală. Tot ieri au fost audiaţi reprezentanţii revistei franceze.

Editorul acesteia riscă un an de închisoare şi o amendă în valoare de 36.000 de lire sterline dacă instanţa va decide că decizia de a publica fotografiile cu ducesa nu a fost etică. În plus, ediţia în care apar fotografiile ar trebui scoasă de pe piaţă. În tot acest timp, Valerie Suau, cea despre care se crede că a fotografiat-o pe Kate, se ascunde. Ea a negat că ar fi autoarea pozelor explicite, dar a fost citată de instanţa franceză în procesul intentat de monarhii britanici.

Ieri, revista italiană „Chi" a publicat o ediţie specială cu 50 de fotografii intime cu Kate Middleton. Editorul, Alfonso Signorini, a scris pe Twitter că „nici măcar un apel direct de la Regină" nu l-ar putea opri să publice imaginile. Publicaţiile „Closer" şi „Chi" sunt deţinute de grupul editorial Mondatori, care aparţine fostului premier italian Silvio Berlusconi.

Cuplul regal, surprins în ipostaze intime?

Laurence Pieau, editorul revistei „Closer", a sugerat, în timpul unui interviu, că ar deţine şi alte fotografii cu Kate şi William în ipostaze intime, dar că a decis să nu le publice. Rămâne de văzut dacă afirmaţia a fost sau nu o încercare de a ţine departe familia regală britanică şi de a evita un proces. Un site XXX, YouPorn.com, a făcut deja revistei o ofertă greu de refuzat pentru pozele intime: un cec în alb.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite