Cine este mama miliardarului Elon Musk: „Cumpăram haine second hand, nu ne permiteam să mâncăm niciodată în oraş”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cartea sa, A woman makes a Plan (O femeie are un plan), Maye Musk povesteşte cum şi-a crescut copiii ca mamă singură şi cum i-a educat ca să-şi împlinească visurile, deşi viaţa nu a fost prea îngăduitoare cu ea. Cea care şi astăzi, la 71 de ani, urcă pe podiumurile prezentărilor de modă, a avut o copilărie aventuroasă şi o tinereţe greu încercată.

Născută în 1948 în Regina, Canada, Maye s-a mutat împreună cu părinţii ei în Africa de Sud, mai exact în Pretoria, unde aventura le-a fost cel mai bun prieten. Familia ei zbura prin lume cu un avion cu un singur motor şi îşi petrecea iernile în deşertul Kalahari, în căutarea Oraşului Pierdut. “Motto-ul familiei noastre a fost, mereu, - trăieşte periculos, dar cu atenţie”, povesteşte aceasta în cartea ei. Am putea spune că acest motto s-a transmis prin gene, căci toţi cei trei copii ai ei au fost crescuţi ca spirite libere, în timp ce mama lor ducea o luptă cu tatăl acestora, Errol Musk, care o abuza.

Diferenţa de vârstă dintre Elon, Kimbal şi Tosca este destul de mică, doar un an distanţă, creatorul Tesla fiind primul venit pe lume pe când mama lui avea doar 23 de ani. Gena prodigioasă a moştenitorilor Musk i se datorează atât ei, cât şi fostului soţ, Maye fiind preferata profesorilor de matematică, iar Errol desemnat cel mai tânăr inginer din Africa de Sud. Însă viaţa a avut un alt plan pentru ea, acela de a deveni model încă de la 15 ani pentru ca, mai apoi, la vârsta majoratului, să se apuce de studiat nutriţia. La 21 de ani devenea nutriţionist şi dietetician, iar un an mai târziu se căsătorea cu inginerul Errol Musk, tatăl teribil şi oribil al lui Elon, un inginer din Pretoria care a ajuns să omoare trei bărbaţi care i-au pătruns în casa din Johannesburg şi care, într-un final, a adoptat “tehnica amoroasă Woody Allen”, făcând un copil cu fiica sa vitregă.

La 31 de ani, Maye divorţa şi începea un lung proces de custodie: “După divorţ, prioritatea mea au fost copiii. Am fugit efectiv de soţul meu. Mă dădea în judecată anual, invocând un nou motiv”. O fractură în relaţia ei cu copiii a avut loc pe când Elon avea doar 10 ani : “Elon mi-a spus că se duce să locuiască cu tatăl lui, la fel şi Kimbal.

Citeşte continuarea poveştii lui Maye Musk în revista OK!.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite