Cine este câştigătoarea Miss Universe 2017-2018 FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demi-Leigh Nel-Peters, reprezentanta Africii de Sud, a fost desemnată cea mai frumoasă femeie din Univers, în cadrul galei Miss Universe 2017-2018 care a avut loc duminică seară, în Las Vegas.

Demi-Leigh Nel-Peters, în vârstă de 22 de ani, are o diplomă în management şi declara înaintea concursului că vrea să ajute persoanele diagnosticate cu HIV/SIDA, dar şi să înveţe femeile tehnici de auto-apărare. 

Reprezentanta Africii de Sud a câştigat, pe lângă titlu, echivalentul salariului pe un an, un apartament de lux în New York pe aceeaşi durată şi multe alte premii. Nel-Peters este a doua femeie din ţara sa care este încoronată Miss Universe.

image

Nel-Peters, încoronată de franţuzoaica Iris Mittenaere, câştigătoarea de anul trecut FOTO Guliver/Getty Images

image

FOTO Guliver/Getty Images

image

FOTO Guliver/Getty Images

A fost urmată de Miss Columbia - Laura Gonzalez şi Miss Jamaica - Davina Bennett.

image

FOTO Guliver/Getty Images

Nel-Peters este originară din provincia Western Cape, Africa de Sud, şi a ajutat la elaborarea unui program de instruire a femeilor în autoapărare, în diferite situaţii, după ce a fost jefuită la o lună după ce a fost încoronată Miss Africa de Sud.

image

FOTO Guliver/Getty Images

Întrebată care este cea mai importantă problemă cu care femeile se confruntă la locul de muncă, sud-africanca a răspuns că diferenţele salariale dintre bărbaţi şi femei.

„În unele ţări, femeile sunt plătite cu 75% din cât câştigă un bărbat prestând aceeaşi muncă, muncind acelaşi număr de ore şi nu cred că este corect. Consider că toate femeile din lume ar trebui să fie plătite în mod egal pentru acelaşi volum de muncă“, a spus câştigătoarea.

Cele 13 finaliste ale competiţiei de frumuseţe au fost din Thailanda, Sri Lanka, Ghana, Spania, Irlanda, Croaţia, Marea Britanie, SUA, Brazilia, Canada, Filipine, Venezuela şi China.

image

FOTO Gulliver/Getty Images

Ediţia cu cel mai mare număr de participante

Un număr de 92 de femei din întreaga lume au participat la concursul Miss Universe. Ediţia de anul acesta a avut cel mai mare număr de participante, iar ţările Cambodgia, Laos şi Nepal au avut pentru prima dată reprezentante în concurs.  

Iris Mittenaere din Franţa a fost încoronată Miss Universe în ediţia trecută.

România a fost reprezentată anul acesta de Ioana Mihalache (26 de ani), care s-a aflat la a treia participare, după Miss Earth (2013) şi Miss Grand (2017). Ioana Mihalache s-a născut la Constanţa, vorbeşte trei limbi străine şi de câţiva ani este model internaţional, cu numeroase prezentări de modă în ţări precum SUA, Marea Britanie, Liban, China. Este absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi a unui master în Politici Europene de Dezvoltare Regională. 

image

FOTO Guliver/Getty Images

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite