Cinci ani de la moartea Mădălinei Manole: amintirea cântăreţei, umbrită de războiul dintre părinţi şi fostul soţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina Manole ar fi împlinit 48 de ani pe 14 iulie 2015 FOTO madalinamanole.ro
Mădălina Manole ar fi împlinit 48 de ani pe 14 iulie 2015 FOTO madalinamanole.ro

Au trecut cinci ani de când Mădălina Manole a decis că rostul ei pe această lume s-a sfârşit. Era 14 iulie 2010 când „fata cu părul de foc“, care ar fi trebuit să împlinească 43 de ani, ne-a părăsit pentru totdeauna. Astăzi, artista ar fi împlinit 48 de ani însă, în loc să o aniverseze, fanii şi familia cântăreţei comemorează cinci ani de la moartea ei.

Un apel la ambulanţă în zorii zilei de 14 iulie 2010, nu anticipa deloc tragedia care avea să dea peste cap în doar câteva ore întreaga lume artistică românească. Echipajul de pe ambulanţa chemată de Petru Mircea, soţul Mădălinei, a găsit-o pe Mădălina Manole în stop cardio-respirator, pe podeaua casei lor din Otopeni, într-o baltă de sânge.

În ciuda intervenţiei specialiştilor, ea nu a mai putut fi salvată. Verdictul iniţial, sinucidere, a fost confirmat mai târziu: solista ingerase o cantitate mare de Furadan, un pesticid foarte puternic. Mama unui băieţel pe atunci în vârstă de un an, Petru Mircea jr, Mădălina Manole a lăsat şi un mesaj de adio. „Îmi cer scuze faţă de toţi cei pe care îi rănesc şi care ştiu că mă iubesc foarte mult. Îmi pare rău, dar nu mă mai suport fizic. Cei din jurul meu nu au nicio vină... Îmi cer scuze şi de la copilul meu, Petru, îngeraşul vieţii mele, pe care îl iubesc foarte mult“.

Mădălina Manole avea nevoie „de dragoste sinceră şi de respect“

Considerat cel mai tragic eveniment din showbiz-ul românesc, moartea Mădălinei Manole a dat startul unui război ce pare să nu se mai termine niciodată între părinţii şi fostul soţ al artistei, Petru Mircea. Mama cântăreţei. Eugenia Manole, credea, cum de altfel crede şi acum, că Petru Mircea că nu a ajutat-o pe fiica sa să treacă peste depresie. „Sunt atâtea lucruri pe care trebuie să le spun...nu mai pot să rabd. Ce suflet a fost acest om (Petru Mircea - n.red.)? Nu a avut deloc grijă de ea. Ea a avut nevoie de dragoste sinceră şi de respect“, a spus Eugenia Manole vineri seară la Antena Stars, citată de cotidianul „Libertatea“.

La rândul său, Petru Mircea a refuzat să-şi lase foştii socrii, care consideră că bărbatul nu respectă memoria fostei sale soţii, să-şi viziteze nepoţelul, deşi o decizie judecătoarească, emisă în 2011 de Tribunalul Bucureşti, le dădea acest drept.

„Mădălina s-a luptat să aibă un copil. Cum să lupte o femeie 18 ani să aibă un copil, să aibă două vile, să renunţe, să lase copilul şi familia la care ţinea cel mai mult?“, a mai spus mama Mădălinei Manole, care încă încearcă să înţeleagă ce a determinat-o pe fiica ei să recurgă la un asemenea gest.

Mădălina Manole, două mariaje nefericite

Potrivit mamei sale, Mădălina Manole nu a fost niciodată fericită în dragoste, iar bărbaţii au încercat să profite de ea. „Mădălina nu a fost fericită nici cu Şerban Georgescu. El avea alte hibe, voia doar succesul ei, să câştige bani cu ea. Cel puţin acel om s-a ocupat de cariera ei, i-a dat libertate. Dar avea această boală a banului. Cât timp aducea bani, nu mai conta altceva.

L-a lăsat, şi peste ce a dat? Ea în primul an a făcut casă, ca să rămână apoi însărcinată. De asta a făcut întreruperea în carieră. Ea voia din suflet să îşi facă o casă şi un copil. Şi când le-a avut pe toate, a venit doamna care este acum stăpână pe casa Mădălinei (soacra Mădălinei - n.red.). Vreau să ştiu şi eu dacă această otravă se poate bea în cantitatea asta, de 250 ml. Eu nu vreau să-mi dau sufletul până nu-mi demonstrează cineva că se poate bea cantitatea asta. Iniţial s-a spus că a băut 400 ml, însă apoi s-a ajuns la concluzia că a băut numai 250 de ml. Mâine fac parastas de cinci ani. Am făcut totul cu multă durere. Va mai trece până când se va elucida acest caz. Acum, el ( Petru Mircea - n.red.) schimbă femeile, îşi trăieşte viaţa aşa cum a şi vrut“, a mai spus Eugenia Manole.

image

Cinci ani de la moartea Mădălinei Manole: Părinţii i-au făcut parastas fără Petru Mircea

În cursul zilei de sâmbătă, 10 iulie, părinţii Mădălinei Manole i-au făcut parastas fiicei lor. Puţin după ora 9.00, la cimitirul Bolovani din Ploieşti, unde se odihneşte artista, şi-au făcut apriţia părinţii, fratele, nepotul acesteia, dar şi câţiva fani nostalgici, potrivit evzmonden.ro. Petru Mircea (foto), pe de altă parte, a lipsit de la parastas şi nici nu a vizitat mormântul fostei sale soţii în ultimele zile.

image

Potrivit unor surse de la cimitirul unde este îngropată artista, întâlniriile dintre părinţii acesteia şi Petru Mircea se sfârşesc mereu cu scandal, uneori chiar şi cu agresiuni. O angajată a cimitirului Bolovani din Ploieşti a declarat pentru cancan.ro: „Nu l-am văzut niciodată pe Petru Mircea să răspundă (atacurilor părinţilor Mădălinei Manole – n.red.). Mereu când se întâlnesc (părinţii – n.red.) dau cu pietre după el. Ultima oară, mama Mădălinei a spart o sticlă şi a vrut să îl taie cu cioburi pe faţă pe Petru Mircea“.

Scrisoarea celui mai mare fan al Mădălinei Manole, la cinci ani de la moartea artistei: „Vreau să ştii că nu te-am uitat şi că mi-e dor“

Ca în fiecare an în preajma datei morţii Mădălinei Manole, pe 14 iulie, Daniel Gheorghe (foto), un tânăr din Medgidia care i-a fost prieten artistei, lansează „către neant“ scrisori pentru Mădălina. „Fată dragă, nu am înţeles nicidecum de ce Dumnezeu te-a chemat atât de devreme la el. Însă vreau să ştii că nu te-am uitat, că mă gândesc la tine şi că mi-e dor“ i-a scris Daniel artistei. Scrisoarea integrală a lui Daniel Gheorghe pentru Mădălina Manole poate fi citită integral aici.

fan madalina manole foto arhiva personala

Totodată, un amplu interviu cu autorul biografiei Mădălinei Manole, „Mă cheamă Mădălina“, profesorul Sorin Danciu, poate fi citit aici.

Mădălina Manole: profil

Mădălina Manole, pe numele său real Anca Magdalena Mircea, s-a născut pe 14 iulie 1967, la Vălenii de Munte, judeţul Prahova. Ea a fost primul copil al cuplului format din Ion şi Eugenia Manole, la un an distanţă, născându-se Marian, singurul frate al artistei.

Pasiunea pentru muzică a moştenit-o de la mama sa, Eugenia Manole, care cânta muzică populară, iar, în copilărie, Mădălina a început să descrifeze tainele chitarei, îndrăgostindu-se iremediabil de muzică. La doar 15 ani a devenit membră a Cenaclului Tineretului din Prahova, care este condus, la vremea respectivă, de poetul Lucian Avramescu.

După ce a absolvit Liceul de Chimie din Ploieşti, Mădălina Manole a terminat şi Şcoala de Controlori de Trafic Aerian Băneasa şi a lucrat, vreme de patru ani, în acest domeniu. Din 1988, Mădălina Manole a început să frecventeze diverse festivaluri de muzică din ţară, unde a reuşit să se facă remarcată, astfel că, din 1990, cântăreaţa începea să susţină recitaluri în diverse regiuni din România. Adevăratul succes l-a cunoscut însă un an mai târziu, în 1991, atunci când piesa „Fată dragă“, compusă de Şerban Georgescu,  şi-a câştigat popularitatea la posturile de radio din ţară, devenind „compoziţia semnătură“ a artistei. Incredibilul succes al discului „Fată dragă“ a fost consemnat, la vremea respectivă, şi de revista americană de muzică „Billboard“.

După ce a divorţat de compozitorul Şerban Georgescu, Mădălina Manole s-a căsătorit cu Petru Mircea, iar pe 8 iunie 2009, cântăreaţa l-a adus pe lume pe singurul său copil, un băieţel pe care l-a botezat Petru Jr.

Printre cele mai îndrăgite piese ale Mădălinei Manole amintim „Fată dragă“, „Tu n-ai avut curaj“, „Suflet gol“, „Şi vei pleca“, „Fata visurilor tale“, „Nu mă cunoşti“, „Cântec pentru voi“, „Nu-ţi pierde curajul“, „Nu-mi pasă“, „Vino, dragostea mea“, „Să nu mă minţi“, „Te-am văzut şi te-am plăcut“, „Vreau să te uit“, „O floare pentru mai târziu“.

Mădălina Manole s-a sinucis, otrăvindu-se cu pesticidul Furadan, pe 14 iulie 2010, chiar în ziua în care ar fi împlinit 43 de ani.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite