Chinul prin care a trecut Maia Morgenstern după ce a jucat în „Patimile lui Hristos”: „Am fost agresată fizic, scuipată şi zgâriată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Actriţa Maia Morgenstern a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre agresiunile la care a fost supusă după ce a interpretat rolul Fecioarei Maria în filmul „Patimile lui Hristos”, regizat de controversatul Mel Gibson.

Invitată la podcastul lui Mihai Morar, „Fain şi Simplu”, Maia Morgenstern a dezvăluit că avut de suferit pe marginea faptului că este evreică.

Trauma Holocaustului l-a marcat mai ales pe tatăl ei, matematicianul Usher Morgenstern. Supravieţuitor al Holocaustului, tatăl actriţei a fost dat afară de la catedra de Matematică pentru că a criticat regimul politic de la vremea aceea.

„Mama lucra şi tata stătea acasă şi se ocupa de mine, pentru că fusese dat afară de la catedra de Matematici, deoarece îndrăznise să critice regimul, direct şi pe faţă. Supravieţuise Holocaustului, nu-i mai era teamă de nimic. L-au dat afară în sensul că nu mai avea niciun fel de serviciu. Tata n-a avut pensie, n-a avut nimic. Tata n-a vrut să dea în judecată statul român, deşi au venit şi mi-a spus că au găsit dosarul, ar fi avut dreptul să pornească o acţiune. Tata traducea cărţi, mama era cea care punea pâine pe masă, zi de zi, lună de lună, de aici era dorul de mama, pentru că mama lucra. Când avea 40 de ani, le-a lăsat pe toate în urmă, pentru a ocupa un post la Institutul de Informatică, toate erau împotriva ei, nu avea dosar bun, o chema Morgenstern, avea rude în afară, bărbatul ei fusese dat afară”, a povestit actriţa despre copilăria ei, în podcastul lui Mihai Morar.

Află pe Click! prin ce a trecut Maia Morgenstern după ce a interpretat rolul Fecioarei Maria

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite