Cheloo, amendat cu 3.000 de lei pentru afirmaţiile homofobe de la „X Factor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După CNA, Consiliul pentru Combaterea
Discriminarii a taxat afirmaţiile lui Cheloo FOTO Antena 1
După CNA, Consiliul pentru Combaterea Discriminarii a taxat afirmaţiile lui Cheloo FOTO Antena 1

Cheloo a fost amendat cu 3.000 de lei de către Consiliul pentru Combaterea Discriminarii pentru declaraţiile homofobe la adresa unui concurent gay, făcute într-una dintre ediţiile show-ului „X Factor“, difuzat la Antena 1 în 2013, scrie Hotnews. Şi CNA a taxat atitudinea rapperului, membru în juriul emisiunii, amendând Antena 1 cu 10.000 de lei.

Consiliul pentru Combaterea Discriminarii a considerat că declaraţiile lui Cheloo au creat o „atmosfera ostilă, degradantă, umilitoare la adresa părţii reclamate pe considerentul orientării sexuale a acestuia, iar afirmaţiile au atins şi drepturile minorităţii sexuale din România“, potrivit dispreţuieşte ceea ce reprezintă“. „Eu dispreţuiesc tot ceea ce reprezinţi şi ce simţi“, i-a spus el.

În urma incidentului, Fundaţia Accept, ONG care apără şi promovează drepturile LGBT (comunitatea lesbiană, gay, bisexuală şi transsexuală – n.r), a solicitat organele compentente să ia măsuri.

Astfel, la doar două săptămâni de la acest episod Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat Antena 1 cu 10.000 de lei.

Cheloo (Cătălin Ştefan Ion, pe numele său adevărat), care a împlinit recent 36 de ani, a intrat la vremea respectivă şi în vizorul companiei FremantleMedia, care deţine licenţa „X Factor“ în Europa şi Statele Unite.

„FremantleMedia încurajează ferm toleranţa, iar respectul pentru demnitatea personală este una dintre valorile noastre principale. Nu încurajăm comportamentul homofob sau comportamentul lipsit de respect în general şi luăm foarte în serios sesizările de această natură. Cheloo a fost lipsit de respect“, au comentat reprezentanţii FremantleMedia

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite