UPDATE CNA, luat cu asalt de peste 500 de plângeri împotriva lui Cheloo: „Instigare la ură pe considerente de orientare sexuală“. Paolo Lagana: „Nu prea îmi pasă de el“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cheloo, în atenţia CNA după ce a făcut o remarcă nepotrivită la adresa unui concurent gay FOTO Antena 1
Cheloo, în atenţia CNA după ce a făcut o remarcă nepotrivită la adresa unui concurent gay FOTO Antena 1

La nici 48 de ore de la difuzare emisiunii „X Factor“ în care Cheloo, membru al juriului, a făcut o remarcă dură la adresa lui Paolo Lagana, concurentul care a mărturisit că este homosexual, CNA a primit peste 500 de plângeri împotriva rapperului, după cum informează paginademedia.ro.

În ediţia din 24 noiembrie a emisiunii „X Factor“, difuzată de Antena 1, Cheloo l-a atacat în mod deschis pe Paolo Lagana, concurent în echipa Deliei, spunându-i că nu îi acceptă orientarea sexuală. 

„Eu dispreţuiesc tot ceea ce eşti şi ce simţi, iar ţara asta te va trimite acasă“, a comentat Cheloo la sfârşitul prestaţiei tânărului, pe care nu a urmărit-o, alegând să întoarcă scaunul cu spatele spre scenă.

UPDATE Dacă la momentul respectiv Paolo Lagana nu a alimentat un eventual conflict cu rapperul, antrnoarea sa Delia fiind cea care i-a sărit în apărare, în această seară concurentul a luat atitudine printr-un mesaj postat pe Facebook.

„Orice se va întâmpla pe scena «X Factor» vineri şi orice vor spune oamenii şi juriul (mai ales unul dintre ei) şi oricare va fi rezultatul, eu voi cânta toată viaţa. Cred că ceea ce s-a întâmplat în emisiunea de duminică a fost foarte grav. Vorbele lui Cheloo au fost foarte grave şi de prost gust. Mie personal nu prea îmi pasă de el, mai ales că nici nu pot spune că îl cunosc bine. Dar în continuare sunt împotriva a ceea ce a spus, cred că prin vorbele lui a făcut o discriminare şi indirect a atacat întreaga comunitate LGBT din România“, se arată în mesajul postat de Paolo Lagana pe contul personal de Facebook. În plus, acesta a adăugat că este alături de comunitatea LBGT, dar şi de toţi cei care s-au simţit jigniţi de vorbele lui Cheloo: „Sunt cu voi şi vă susţin. Toţi merităm respect“, şi-a încheiat Lagana mesajul.

48 de ore, 500 de reclamaţii

În mai puţin de 48 de la difuzarea show-ului, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a primit peste 500 de reclamaţii,  după cum a declarat, pentru paginademedia.ro, Laura Georgescu, Preşedintele CNA.

„Felul în care Cheloo se adresează participantului este jignitor, defăimător şi umilitor la adresa lui, a sexualităţii, ţării de origine şi a modului în care el îşi exprimă sexualitatea (prin îmbrăcăminte), iar o cauză medicală (dioptriile) nu ar trebui luată în derâdere sau batjocorită şi în niciun caz pe un post naţional. Prin comportamentul lui, instigă la violenţă verbală asupra comunităţii gay“.

„Vă solicit să sancţionaţi postul Antena 1 şi a domnului Cătălin Ştefan Ion (Cheloo) pentru incitare la ură pe considerente de orientare sexuală“.

„Difuzarea acestor declaraţii homofobe contravine art. 40 din legea audiovizualului care interzice difuzarea de programe care conţin orice formă de incitare la ură, pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex sau orientare sexuală “.

Acestea sunt doar câteva fragmente din plângerile primite, prezentate de paginademedia.ro.

De asemenea, fundaţia Accept, ONG care apără şi promovează drepturile LGBT (n.r. acronim care se referă la colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală şi transsexuală), s-a sesizat în urma emisiunii, iar unul dintre reprezentanţi a declarat pentru „Adevărul“ că vor depune plângeri atât împotriva lui Cheloo, cât şi a postului de televiziune. 

Pe de altă parte, remarca lui Cheloo a fost dezbătută intens şi de comentatorii „Adevărul“. Dacă unii s-au arătat indignaţi de atitudinea cântăreţului, alţii l-au felicitate pentru curajul de a-şi exprima punctul de vedere. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite