Cazul Baldwin: Poliţiştii investighează cum au ajuns gloanţe reale în pistolul cu care actorul a împuşcat-o pe Halyna Hutchins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Profimedia/Instagram
FOTO: Profimedia/Instagram

Poliţiştii care investighează incidentul de pe platoul de filmare al westernului „Rust” fac percheziţii la sediul unui furnizor de arme din SUA, pentru a afla cum au ajuns gloanţe reale în pistolul cu care actorul Alec Baldwin a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, relatează BBC, preluat de Digi24.

Muniţia folosită la filmări a venit din mai multe surse, inclusiv distribuitorul PDQ Arm & Prop. Proprietarul companiei, Seth Kenney, le-a spus anchetatorilor că glonţul ar putea fi de la „muniţie refolosită”. Muniţia pe care a furnizat-o pentru film a constat în gloanţe oarbe şi gloanţe false, potrivit declaraţiei pe care acesta a dat-o poliţiei.

Conform unei plângeri în instanţă împotriva lui Alec Baldwin, care era vedeta şi producătorul filmului, scenariul nu prevedea să tragă cu arma în momentul în care Hutchins a fost împuşcată. Actorului i s-a spus că pistolul de recuzită este „rece”, adică nu conţine muniţie şi poate fi folosit.

Al patrulea mandat de percheziţie emis în acest caz include o declaraţie a tatălui armurierei fimului Rust, Thell Reed.

Reed, la rândul său armurier, a declarat poliţiei din Santa Fe că i-a livrat lui Kenney o „cutie de muniţie” cu 200 până la 300 de cartuşe, pentru a-l ajuta să-i antreneze pe actorii care făceau un alt film. El a spus că Kenney „i-a cerut să aducă şi muniţie reală”.

Reed a spus că, după ce producţia acelui film s-a încheiat, Kenney a dus cutia de muniţie şi gloanţele reale rămase înapoi la sediul companiei sale din New Mexico. De asemenea, Reed ar fi spus poliţiei că acea cutie cu muniţie poate conţine în continuare acele gloanţe de calibru 45. 

„Thell a declarat că muniţia se potriveşte cu cea găsită pe platoul filmului Rust”, se arată în declaraţie.

Responsabila cu decorurile filmului, Sarah Zachry, a spus că a verificat cutia cu muniţie după tragedia de pe platoul de filmare şi că a constatat că unele gloanţe zdrăngăneau, ceea ce înseamnă că erau cartuşe false, în timp ce altele nu, sugerând că în cutie erau mai multe gloanţe reale.

Avocatul lui Kenney a spus că acesta „cooperează pe deplin cu autorităţile”

„Nici Kenney, nici PDQ Arm & Prop, LLC nu au furnizat muniţie reală echipei filmului Rust”, a mai spus avocatul.

Citeşte şi: Actorul Alec Baldwin a împuşcat mortal o femeie pe platourile de filmare a westernului „Rust“

Cazul Alec Baldwin: Armuriera a neglijat să verifice pistolul pe platourile de filmare de la „Rust”

Alec Baldwin s-a ales cu plângere penală, în cazul morţii de pe platoul „Rust“. Tehnicianul echipei de filmare îl acuză pe actor de „neglijenţă“

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite