Cântăreaţa Xonia vrea să dea Poliția în judecată, după ce drugtestul a arătat că ar fi consumat cocaină: „A suferit daune morale și de imagine” VIDEO

0
Publicat:

Cântăreaţa Xonia a decis să dea în judecată Poliţia Română după demararea unei anchete, în urma căreia rezultatele de la Institutul de Medicină Legală (IML) au demonstrat că aceasta nu consumase cocaină, contrar celor indicate de drugtestul efectuat de Poliţia Rutieră.

Xonia. FOTO Arhivă Adevărul
Xonia. FOTO Arhivă Adevărul

Artista a fost oprită de polițiști în trafic anul trecut, iar testul a arătat inițial că aceasta consumase cocaină. Ea scapă astfel de acuzațiile penale, inclusiv de cele legate de faptul că a condus în România fără să aibă un permis valabil.

Potrivit Antena 3, rezultatele de la Institutul de Medicină Legală (IML) contrazic drugtestul făcut de agenţii de la Poliţia Rutieră, care a indicat că artista se afla sub influenţa substanţelor interzise.

Avocata Xoniei, Katia Cicala, a subliniat că va cere daune Poliției pentru prejudiciile morale, în special pentru daunele de imagine pe care artista le-a suferit.

Cineva va trebui să răspundă pentru toate daunele pe care clienta mea le-a suferit, acestea fiind daune morale, în special daune de imagine. Deci apreciem că cineva va trebui să răspundă şi să ceară scuze public pentru toată trauma pe care clienta mea a suferit-o. Rămâne să ne consultăm şi să luăm o decizie în acest sens”, a declarat Katia Cicala, avocata Xoniei, citată de Antena 3.

De asemenea, avocata a menţionat că în acest moment este dificil de identificat cine anume va trebui să dea socoteală, fie că este vorba de producătorul testelor, autorităţile care le utilizează sau cele care au verificat acurateţea acestora.

Urmează ca echipa legală a Xoniei să se consulte şi să ia o decizie finală cu privire la paşii următori pentru a adresa această problemă în mod adecvat.

Xonia, pe numele ei real Loredana Sachelaru, a așteptat un an de zile ca să demonstreze că nu consumase cocaină cum credeau agenții de la Brigada Rutieră a Capitalei.

Potroivit stirileprotv.ro, oficialii Poliției Române susțin că agenții de la Rutieră au folosit două tipuri de aparate omologate și utilizate în toată Europa.

Pentru cel folosit cel mai des, marja de eroare ar fi mai mică: unul din zece rezultate este fals pozitiv. Cifre pe care Oxford Academy le-ar fi contrazis cu un studiu făcut acum șase ani. Potrivit britanicilor, același tip de drugtest folosit de Poliția Rutieră Română ar avea erori de 14,5 la sută la canabis, peste 20 la sută la amfetamină, de două ori mai mult în cazul metamfetaminei, iar erorile fals pozitive ar putea ajunge până la 87 la sută în cazul cocainei.

Poliția spune de asemenea că aceste analize făcute în trafic sunt considerate doar indicii și că niciun șofer nu se alege cu dosar penal fără o confirmare a laboratoarelor de medicină legală.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite