Barbra Streisand spune că a pierdut nominalizări la Oscar din cauza sexismului: „Au fost multe persoane care nu vor să vadă o femeie regizor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barbra Streisand a declarat în timpul unui interviu pe care l-a acordat la Tribeca Film Festival, sâmbătă, că a pierdut nominalizări la Oscar pentru regia filmelor „Yentl“ şi „The Prince of Tides“ din cauza sexismului din industria cinematografică, informează variety.com.

Artista a spus că nu numai bărbaţii au respins ideea ca o femeie să fie premiată pentru regia unui film important.

„Au fost multe persoane mai în vârstă care nu vor să vadă o femeie regizor. Nu ştiu câte femei şi-au dorit să vadă o femeie regizor“, a spus ea.

Barbra Streisand a mai spus că invidia şi competitivitatea sunt de vină, parţial, pentru faptul că femeile fac de multe ori declaraţii foarte dure la adresa persoanelor de acelaşi sex. Spre exemplu, potrivit aristei, femeile care scriu cronici de film au fost mai dure decât bărbaţii în privinţa lungmetrajului „Yentl“.

„Nicio femeie dintre acei critici profesionişti nu a vorbit despre ceea ce încerca să transmit filmul. Nu au vorbit despre subiectul filmului – o sărbătorire a femeilor şi a ceea ce ele ar putea fi“, a spus Barbra Streisand.

Filmul „Yentl“, care prezintă povestea unei femei ce se îmbracă în haine bărbăteşti pentru a putea studia Talmudul, a câştigat un premiu Oscar şi a avut alte patru nominalizări, iar filmul „The Prince of Tides“, o dramă despre un bărbat care se îndrăgosteşte de psihiatrul său, a avut şapte nominalizări la Oscar, inclusiv pentru filmul anului. În ambele cazuri, însă, numele regizorului, Barbra Streisand, nu a figurat în lista nominalizărilor.

Barbra Streisand a spus că este mulţumită de faptul că acele omisiuni au determinat-o să îşi îndrepte atenţia către discriminarea femeilor. Însă, artista a adăugat că experienţa de a nu fi nominalizată pentru „Yentl“ a contribuit la prelungirea activităţii sale de regizor.

„Trebuie să fi fost mai rănită decât am crezut, pentru că nu mi-am dorit să regizez pe o perioadă de mai mulţi ani“, a spus ea.

Artista a mai spus, în cadrul interviului, că în prezent există un număr prea mic de femei regizor: „Îmi place când văd nume de femei în film şi îmi doresc ca acea peliculă să fie bună“, a spus ea.

Barbra Streisand a mărturisit că iniţial şi-a dorit să se concentreze doar pe actorie şi muzică, dar neînţelegerile cu Sydney Pollack pentru filmul „The Way We Were“ (1973) au împins-o într-o altă direcţie. Actriţa a spus că a fost îngrozită când au fost tăiate de la montaj anumite scene care explicau de ce s-a stricat relaţia sa din film cu personajul jucat de Robert Redford.

„Am început să regizez pentru că nu puteam să fiu auzită“, a spus Barbra Streisand.

Barbra Streisand, născută pe 24 aprilie 1942, este o renumită cântăreaţă, compozitoare, actriţă şi producătoare americană, care s-a remarcat în domenii multiple ale industriei de divertisment şi a fost recompensată cu numeroase premii - două premii Oscar, 10 premii Grammy, cinci premii Emmy şi un premiu Tony. Barbra Streisand este singurul muzician din lume care a avut un disc ce a ajuns pe primul loc în topul Billboard în fiecare dintre ultimele şase decenii, iar albumele şi single-urile sale s-au vândut în peste 245 milioane de copii pe plan mondial.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite