Barbra Streisand, editorial dur la adresa lui Donald Trump: „El însuşi este o armă de distrugere în masă. E atât de ignorant încât aproape a început un război“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barbra Streisand FOTO Guliver/Getty Images
Barbra Streisand FOTO Guliver/Getty Images

Barbra Streisand a publicat un editorial în care îl critică dur pe Donald Trump şi administraţia sa prezidenţială, spunând că liderul american încearcă să distrugă „pilonii democraţiei“.

Cunoscuta cântăreaţă şi actriţă americană Barbra Streisand (77 de ani), un critic vocal al lui Trump, a publicat un editorial puternic, în Variety, prin care explică de ce republicanul nu trebuie să mai câştige încă un mandat la Casa Albă. 

Barbra Streisand afirmă că „America era grozavă înainte ca Donald Trump să fie ales în 2016“, făcând referire la sloganul de campanie al liderului de la Casa Albă („Make America great again“).   

„În fiecare dimineaţă mă trezesc cu teamă în timp ce-mi aprind telefonul pentru a citi noile ştiri. Mă gândesc că nu poate fi mai rău decât ieri. Dar când se încarcă ştirile, îmi spun: «Ohhhhh, da, e mai rău»“, scrie artista, potrivit Daily Mail. 

Streisand îl critică pe Trump pentru faptul că l-a concediat pe Directorul de Securitate Naţională, Joseph Maguire, la jumătatea lunii februarie, „fiind o încercare a liderului american de a suprima adevărul despre interferarea Rusiei, din nou, în alegerile electorale.“

Trump a respins afirmaţia că Maguire a fost demis din funcţie după ce un subordonat a dat o informaţie despre imixtiunea Rusiei în alegerile din 2020.

Streisand vorbeşte în editorialul ei şi despre Mitch McConnell, liderul majorităţii Senatului, pe care îl acuză că a blocat 10 facturi de securitate electorală. Apoi îşi redirecţionează furia către Trump.

„Nu este de mirare că medicii raportează că tot mai mulţi oameni sunt mai anxioşi şi mai depresivi ca niciodată“, continuă actriţa.

„Din 2016, am fost târâţi în noroiul mlaştinii lui Trump. El ne-a distrus imaginea la nivel mondial cu declaraţiile lui stupide şi cu ignoranţa sa uluitoare. A pus securitatea acestei ţări şi a planetei noastre într-o poziţie precară abandonând Acordul Climatic de la Paris şi Acordul Nuclear din Iran. El însuşi, ca persoană, este o armă de distrugere în masă. E atât de ignorant încât aproape a început un război.“

Barbra Streisand a continuat să-l critice pe Trump şi pentru felul în care administraţia prezidenţială gestionează epidemia de coronavirus, menţionând că preşedintele „a scăpat“ de Timotei Ziemer - şeful Securităţii Globale de Sănătate din Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe, în 2018.

De asemenea, Streisand îl învinovăţeşte pe Trump pentru faptul că a tăiat fondurile Centrelor Pentru Controlul Bolilor, deoarece liderul american pur şi simplu „continuă să ignore ştiinţa“.

„Nu putem continua aşa. Este prea periculos“, a continuat ea. Barbra a subliniat şi faptul că Trump trăieşte într-o lume de „paranoia, ipocrizie şi minciuni“ şi scrie că acţiunile lui Trump acţionează direct împotriva ţării şi a întregii planete, în ceea ce priveşte mediul înconjurător.

„Să-i spună cineva că poţi avea o economie bună în timp ce protejezi planeta. Dar Trump nu ascultă, prin urmare nu învaţă nimic“, a adăugat Streisand.

Actriţa a mai spus că Trump nu se ridică la nivelul moştenirii lăsate de administraţia Obama, de aceea încearcă s-o distrugă şi să-şi atribuie abuziv merite privind economia în creştere a SUA.

„Trump este un bărbat care nu şi-a asumat niciodată responsabilitatea pentru propriile acţiuni, preferând să-i învinovăţească pe ceilalţi atunci când ceva merge prost. Distruge, în fiecare zi, câte puţin, pilonii democraţiei noastre. Nu-i putem permite să schimbe irevocabil această ţară. O va distruge dacă-i vom acorda încă un mandat (…). Avem nevoie de o nouă Americă, fără poluare, fără obscenităţi, fără insulte, fără răzbunare. Trebuie să restaurăm nobilimea adevărului şi abia atunci America va fi din nou grozavă“, şi-a încheiat Barbra Streisand editorialul. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite