BAC-ul vedetelor: ce note au luat la „examenul de maturitate“ celebrităţile din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Stan, Marius Moga şi Andra se numără printre vedetele care se pot mândri cu rezultate foarte bune la examenul de Bacalaureat
Alexandra Stan, Marius Moga şi Andra se numără printre vedetele care se pot mândri cu rezultate foarte bune la examenul de Bacalaureat

Bacalaureatul a fost încununat de succes pentru unele dintre cele mai în vogă celebrităţi din România, care astăzi se pot mândri nu doar cu o carieră de invidiat, ci şi cu rezultate excepţionale la învăţătură.

Cântăreţele Andra şi Alexandra Stan, producătorul şi compozitorul Marius Moga, actriţa Adela Popescu, precum şi realizatorul TV Dan Negru se numără printre numele din industria showbiz-ului care au trecut cu brio „examenul de maturitate“. 

În prezent, Alexandra Stan (25 de ani) se bucură de un succes uriaş atât în România, cât şi peste hotare, piesele sale ajungând în topurile muzicale din ţări precum Marea Britanie, SUA şi Canada. În 2008, însă, înainte de a cunoaşte celebritatea, cântăreaţa dădea examenul de Bacalaureat, reuşind şi atunci o clasare cel puţin la fel de bună, cu media 9,13.

Chiar dacă în 2005 îşi împărţea timpul între concerte şi şcoală, Andra (28 de ani) a reuşit să obţină nota 9,07 la examenul de Bacalaureat.

adela popescu

Adela Popescu (28 de ani) a studiat la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti“, secţia de actorie, obţinând la BAC, la proba „Arta actorului“, nota 10. Media finala, 9,28, a clasat-o pe locul al doilea pe liceu, dar a fost foarte aproape să rateze examinările din cauza filmărilor. „Era să nu ajung la examenul de Bacalaureat pentru că aveam filmări. Când m-au întrebat care erau zilele de examen, mi-a fost ruşine că trebuia să lipsesc de la filmări, aşa că am spus că doar două zile sunt examinată. Astfel că în ziua examenului am fost dimineaţa la Studiourile Buftea, la filmări, şi am ajuns pe muchie şi la examen“, a povestit actriţa pentru Pro TV.

Producătorul şi compozitorul muzical Marius Moga (33 de ani) a studiat la Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan“, din Alba Iulia, iar Bacalaureatul l-a promovat cu media 9.30. „Oricum, BAC-ul a fost un fleac pe lângă ceea ce a urmat la Facultatea de Sociologie“, a mărturisit artistul.

Giulia Anghelescu (30 de ani) a absolvit Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“, din Capitală, şi a dezvăluit că, la momentul respectiv, a renunţat la concerte pentru a-şi dedica timpul exclusiv studiatului. „Am învăţat pentru BAC foarte mult. Ştiu că în perioada aceea nu am cântat deloc, doar pentru a avea timp să învăţ. Cea mai mare notă am luat-o la Limba şi Literatura Română, 9,60“, a spus cântăreaţa, conform „Click!“.

giulia anghelescu

Realizatorul Antenei 1 Dan Negru (44 de ani) a avut o medie finală mare, dar cu toate acestea a fost cea mai mică din clasă, deoarece, spune el, avea o clasă de tocilari. „Am dat Bacalaureatul pe vremea când facultatea era o miză. Eu am făcut Liceul Economic din Timişoara şi am obţinut media 9,20. Nota maximă am avut-o la Limba şi Literatura Română şi, totuşi, a fost cea mai mică medie pentru că eram singurul băiat dintr-o clasă cu 42 de fete, toate numai tocilare“, şi-a amintit realizatorul TV. 

image

Printre cele mai mari note obţinute la Bacalaureat de vedetele autohtone se numără cea a cântăreţei Anda Adam (35 de ani), care a obţinut 9,66 în urma terminării Liceului „George Călinescu“, din Bucureşti.

andreea banica

De asemenea, cântăreaţa Andreea Bănică a obţinut media 8,75 după încheierea studiilor la Liceul Teoretic „Carmen Sylva“ Eforie Sud, în timp ce colega ei de breaslă, Corina Bud a avut 8,60, absolvind Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş“ Satu Mare.

Gabriela Cristea (40 de ani), prezentatoarea postului Kanal D, a terminat Liceul de Coregrafie din Bucureşti în urmă cu 23 de ani, obţinând o medie generală de 8,85.

Recent, vedeta de televiziune Bianca Drăguşanu (32 de ani) a publicat pe Facebook o copie a diplomei de Bacalaureat şi, spre surprinderea multora, notele fostei asistente TV sunt foarte mari – două note de 9 la probele de Limba şi Literatura Română, 8,50 la Engleză, 7,20 la Matematică şi două note de 10 la Tehnica Servirii Consumatorilor şi Educaţie Fizică –, în timp ce media finală a fost 8,95.

BAC-ul, un hop greu de trecut

Examenul de Bacalaureat a fost şi un hop imposibil sau cel puţin foarte greu de trecut pentru unele celebrităţi, care fie nu au fost la fel de silitoare, fie au avut, pur şi simplu, ghinion. Absolventă a Colegiului Naţional „Dinicu Golescu“ din Câmpulung, vedeta Kanal D Adelina Pestriţu a picat la proba scrisă de Limba şi Literatura Română, unde a fost notată cu 3,60. Totuşi, prezentatoarea emisiunii „WowBiz“ a avut şi o explicaţie pentru acest eşec: a încurcat romanul „Ion“ cu „Moromeţii“.

„Am picat la Limba Română. Am luat 10 la oral, dar la scris am reuşit să obţin numai 3,60. Eu am învăţat, dar în loc să scriu despre «Ion», am scris despre «Moromeţii». Am scris patru pagini despre un subiect greşit. În acel an au picat trei sferturi din elevii din ţară la română“, a povestit Adelina Pestriţu pentru cancan.ro.

adelina pestritu

Adelina Pestriţu

Şi Iuliana Luciu, asistenta Simonei Gherghe în emisiunea „Acces Direct“, de la Antena 1, a picat BAC-ul, în 2006. Sora Nicoletei Luciu a terminat cursurile Grupului Şcolar Industrial „Sf. Pantelimon“ din Bucureşti, însă a dat greş la Limba şi Literatura Română, probă la care, iniţial, a fost notată cu 4,25. Ulterior, vedeta a făcut contestaţie, însă nota finală a fost chiar mai mică, 3,30. În cele din urmă, Luciu s-a redresat şi a absolvit cu media finală 7,45.

image

Iuliana Luciu    

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite