André Rieu, acuzat că a exploatat copii români. Violonistul a primit o amendă uriaşă: „Mi se pare absurd“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apreciatul violonist olandez André Rieu (68 de ani) este acuzat că a exploatat copii români şi a fost sancţionat cu o amendă pe care o consideră „absurd de mare“, motiv pentru care a contestat-o în instanţă.

În 2015, mai mulţi copii din România care cântau la nai au urcat pe scenă alături de naistul Gheorghe Zamfir şi de violonistul André Rieu, care au susţinut o serie de şapte recitaluri în Maastricht, oraşul său natal. Legea olandeză interzice însă prezenţa minorilor în spectacole după ora 23.00, motiv pentru care violonistul a fost amendat cu suma 236.000 de euro. După ce muzicianul a făcut recurs, amenda a fost redusă la 116.000 de euro, însă Rieu a contestat din nou sancţiunea în instanţă, scrie vietnamnews.vn.

„Copiii s-au aflat pe scenă doar pentru câteva minute, doar au salutat publicul la finalul concertului“, susţine avocatul artistului. „Considerăm că amenda este absurd de mare şi diproporţionată. Rieu nu era conştient de faptul că el era angajatorul copiilor, având în vedere că aceştia au cântat alături de domnul Zamfir“, a mai adăugat avocatul. La rândul lui, Rieu a catalogat sancţiunea drept absurdă. 

Totuşi, un reprezentant al Inspectoratului olandez de muncă afirmă contrariul: „Investigaţiile noastre arată că ansamblul de flaut a fost format din 11 copii români cu vârste curprinse între nouă şi 12 ani care au cântat fără autorizaţie între orele 19.00 şi până după miezul nopţii. Nu a existat nicio solicitare pentru a permite copiilor să cânte după ora 23.00, aşa cum cere legea.“

Instanţa regională Limburg va lua o hotărâre în acest caz pe 4 decembrie. 

André Rieu are o relaţie specială cu România, unde în ultimii ani a susţinut mai multe spectacole sold-out, iar în 2015 a primit titlul de ambasador onorific al Bucureştiului.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite