Alexander Nanau, regizorul filmului „Colectiv“, refuză Medalia „Meritul Cultural“ conferită de Iohannis: „Este cel mai cinic moment pentru a decora”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizorul Alexander Nanau
Regizorul Alexander Nanau

Regizorul a anunţat că refuză decoraţia din cauza indiferenţei autorităţilor faţă de sectorul cultural din România şi aminteşte propunerile ignorate de autorităţi.

Alexander Nanau, regizorul filmului „Colectiv”, a anunţat marţi, pe Facebook, că refuză Medalia „Meritul Cultural" conferită de preşedintele României. Acesta îşi motivează refuzul de a primi distincţia prin situaţia critică a sectorului cultural, grav afectat de pandemie şi reclamă faptul că „reacţia şi intervenţia concretă a statului Roman la toate nivelurile instituţionale a fost zero".

„Cred că este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic şi gol de sens, cultura României.

După aproape un an de eforturi şi propuneri din partea tuturor sectoarelor culturale de a angaja statul Român în implementarea de mecanisme de susţinere a culturii sever ameninţate de faliment în timpul crizei COVID 19, reacţia şi intervenţia concretă a statului Român la toate nivelurile institutionale a fost zero.

Fac public răspunsul meu către Administraţia Prezidenţială care dorea să mă decoreze pe 15 ianuarie pentru meritele în susţinerea culturii naţionale pe timp de criză“, a scris regizorul pe reţeaua de socializare.

scrisoare Alexander Nanau

Alexander Nanau (42 de ani) a regizat în 2020 documentarul Colectiv, distins cu mai multe premii internaţionale. Filmul este propunerea Romaniei la Premiile Oscar 2021.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri