Adèle Exarchopoulos, protagonista din „Blue Is the Warmest Colour“, despre scenele de sex între lesbiene: „M-am simţit ca o prostituată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două actriţe au filmat sute de duble pentru ca scenele intime din peliculă să fie cât mai credibile. FOTO outnow.ch
Cele două actriţe au filmat sute de duble pentru ca scenele intime din peliculă să fie cât mai credibile. FOTO outnow.ch

Povestea de dragoste dintre lesbiene a fost o provocare mai dificilă decât s-au aşteptat, spun Léa Seydoux (28 de ani) şi Adèle Exarchopoulos (19 ani), actriţele ce au jucat rolurile principale în filmul regizat de Abdellatif Kechiche şi distins cu Palme d'Or.

Tinerele s-au declarat nemulţumite de tehnicile lui Kechiche, regizorul care a spus că pelicula n-ar fi trebuit lansată. „Filmul este mânjit“, a zis el. 

„Trofeul m-a făcut fericit doar pentru scurt timp. De atunci, m-am simţi umilit, dezonorat“, a explicat regizorul unuia dintre cele mai discutate filme de la Cannes. Scena de sex de şase minute a ridicat multe întrebări în rândul criticilor care n-au ştiut dacă acţiunea a fost reală sau disimulată. 

blue is the warmest colour. FOTO outnow.ch

„Scena în care ne întâlnim pentru prima oară a durat 20 de secunde pe ecrane“, spune Seydoux, pentru „The Independent“. „Însă ne-am pregătit 10 ore pentru scena respectivă. Nu glumesc. Am filmat 100 de duble numai pentru momentul în care ne-am întâlnit“, a mai dezvăluit actriţa. Ea a acceptat rolul tocmai pentru gradul de dificultate pe care l-a presupus. „Când am hotărât să fac filmul, am ştiut că va fi greu. Cred că mi-am dorit asta, am vrut să văd cât de departe pot să merg. Uneori l-am urât (pe regizor – n. r.)“, a recunoscut protagonista.

blue is the warmest colour. FOTO outnow.ch

Cele două fete nu se cunoşteau înainte de filmări. „Prima oară când am filmat o scenă de sex, doar am râs“, îşi aminteşte Exarchopoulos. „Trebuia să mă masturbez, dar când am deschis ochii şi am văzut-o pe ea, am râs foarte mult. Eram stânjenite, iar regizorul filmează mult. La un moment dat, mă gândeam: „Poţi să încetezi!“.

Actriţele au refuzat să facă sex oral în faţa camerelor de filmat şi au purtat organe genitale false. „Nu fac dragoste pe micile ecrane. Nu putem simula lucrurile astea şi nici sentimentele, dar poţi controla limbajul trupului“, a mai zis Exarchopoulos. Ea ştie că scenele fierbinţi a stârnit fanteziile publicului masculin. „Uneori, a fost umilitor, m-am simţit ca o prostituată. Regizorul a folosit trei camere şi când trebuie să simulezi orgasmul şase ore... nu pot spune că a fost uşor. Pentru mine, a fost mai dificil să-mi arăt emoţiile decât corpul“, a mai explicat tânăra de 19 ani. 

Munca emoţională depusă a avut efecte scontate. „La finalul filmului, m-am simţit foarte obosită“, a conchis Exarchopoulos. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite