Actorul Ryan O'Neal, cunoscut pentru rolul din „Love Story”, a murit la vârsta de 82 de ani. Filmul i-a adus o nominalizare la Oscar

0
Publicat:

Actorul american Ryan O'Neal, cunoscut pentru interpretările sale în filmele regizate de Stanley Kubrick, precum "Love Story" și "Barry Lyndon", s-a stins din viață vineri, la vârsta de 82 de ani, conform declarației făcute de fiul său, Patrick O'Neal, pe Instagram.

Ryan O'Neal și Ali MacGraw în Love Story
Ryan O'Neal și Ali MacGraw în Love Story FOTO captură film

"Este cel mai dificil lucru pe care l-am avut vreodată de spus, dar asta este. Tatăl meu a plecat în liniște astăzi", a transmis Patrick.

Ryan O'Neal a devenit faimos în 1970 după ce a jucat în "Love Story", o poveste de dragoste în care a interpretat rolul unui student la drept de la Harvard care se îndrăgosteşte de o tânără nevoită să lucreze la bibliotecă pentru a-şi plăti studiile. Rolul i-a adus o nominalizare la Oscar, potrivit AFP citată de Agerpres.

Ulterior, el a mai jucat în special în "Barry Lyndon", regizat de Stanley Kubrick în 1975, o satiră socială care explorează obiceiurile secolului al XVIII-lea. Actorul a fost cunoscut şi pentru relaţia sa tumultoasă cu actriţa Farrah Fawcett, care a durat câteva decenii. Farrah Fawcett a a murit de cancer în 2009, în aceeaşi zi cu Michael Jackson.

Ryan O'Neal în 2015 Foto Profimedia
Ryan O'Neal în 2015 Foto Profimedia

După moartea actriţei, Ryan O'Neal s-a aflat în centrul unei dispute privind un portret al lui Farrah Fawcett semnat Andy Warhol, revendicat de Universitatea din Texas. După o bătălie în justiţie, un tribunal din California a recunoscut în 2013 că Ryan O'Neal este proprietarul portretului.

Actorul avusese anterior probleme cu legea. În 2009, el a fost condamnat la un program de dezintoxicare de 18 luni, după ce poliţia i-a arestat pe el şi pe fiul său Redmond şi a găsit metamfetamină în locuinţa lor din Malibu. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite