Actorul Powers Boothe, cunoscut pentru rolurile din „Sin City“ şi „The Avengers“, a murit la vârsta de 68 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul american Powers Boothe, cunoscut pentru rolurile din filmele „Sin City“ şi „The Avengers“, a murit în somn în reşedinţa sa din Los Angeles, duminică dimineaţă, la vârsta de 68 de ani, scrie contactmusic.com.

Potrivit agentului de presă al actorului, Powers Boothe va fi înmormântat în cadrul unei ceremonii funerare private în Texas, statul natal al starului american. 

Powers Boothe şi-a început cariera în teatru, jucând în mai multe producţii shakespeariene, inclusiv în spectacolul „Henry IV“, înainte de a se face remarcat pe Broadway în anii '70, în show-ul „Lone Star & Pvt. Wars“.

A făcut cu succes tranziţia spre televiziune şi a câştigat un premiu Emmy pentru rolul din serialul „Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones“, produs şi difuzat de postul CBS.

A fost nominalizat de două ori la premiile decernate de Sindicatul Actorilor Americani (Screen Actors Guild/SAG) pentru evoluţiile sale din „Nixon“ (1996) şi „Deadwood“ (2007).

În ultimii ani, s-a remarcat cu rolul Gideon Malick pe care l-a interpretat în filmele inspirate din universul benzilor desenate Marvel.

A interpretat pentru prima dată acest rol în pelicula „The Avengers“ (2012) şi a reluat această partitură în lungmetrajul „Agents of S.H.I.E.L.D“ (2013).

În ultimii ani, a revenit şi în televiziune, jucând rolul primarului Lamar Wyatt în serialul „Nashville“ şi rolul preşedintelui american Noah Daniels în serialul „24“.

S-a căsătorit în 1969 cu iubita lui din liceu, Pam, cu care a avut doi copii - Parisse şi Preston.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite