Actorul egiptean Omar Sharif suferă de maladia Alzheimer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul egiptean Omar Sharif, în vârstă de 83 de ani, a fost diagnosticat cu Alzheimer şi, potrivit fiului său, Tarek El-Sharif, acesta face eforturi pentru a-şi aminti numele unora dintre cele mai cunoscute filme ale sale, scrie Mediafax.

Fiul legendarului actor egiptean a declarat, pentru ziarul spaniol „El Mundo“, că tatăl său suferă maladia Alzheimer, care-i provoacă pierderi de memorie.

„Tatăl meu are Alzheimer. Este dificil de stabilit în ce stadiu se află boala sa. Este evident că starea sa de sănătate nu se va îmbunătăţi, ci va deveni din ce în ce mai rea“, a spus Tarek El-Sharif, fiul lui Omar Sharif. Acesta a aduăgat că tatăl său suferă de această maladie de trei ani şi a ajuns să confunde numele filmelor sale.

„Încă ştie că este un actor faimos. Pierderile sale de memorie afectează aspecte specifice, detalii precum momentul în care a fost într-un anumit loc sau cu cine a jucat într-un anumit film“, a mai spus fiul lui Omar Sharif, adăugând că, uneori, tatăl său întreabă de soţia sa, actriţa Faten Hamama, care a decedat în luna ianuarie a acestui an. „Sunt perioade în timpul zilei când se simte mai bine şi alte perioade în care este confuz“, a mai spus Tarek El-Sharif.

Omar Sharif a jucat în filme devenite clasice ale cinematografiei anilor '60: „Lawrence al Arabiei“, pentru care a obţinut o nominalizare la Oscar în 1964, şi „Doctor Jivago“. A fost recompensat cu un premiu César pentru Cel mai bun actor, în 2004, pentru rolul din „Domnul Ibrahim şi florile Coranului“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite