A murit Gerry Goffin, compozitorul celor mai îndrăgite melodii ale anilor '60

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Textierul Gerry Goffin a murit la 75 de ani FOTO Wire Photos/Reuters
Textierul Gerry Goffin a murit la 75 de ani FOTO Wire Photos/Reuters

Gerry Goffin, omul din spatele pieselor „Natural Woman“, „Will You Love Me Tomorrow“ şi „Take Good Care of My baby“, a murit la 75 de ani, din cauze naturale, relatează independent.co.uk.

Gerry Goffin şi prima sa soţie, cântăreaţa şi compozitoarea Carole King, au format una dintre cele mai strălucite echipe de textieri din toate timpurile. Autorii unor melodii celebre precum „Savin’ All My Love For You“, interpretată de Whitney Huston, şi „Pleasant Valley Sundays“, a celor de la Monkees, Goffin şi King au compus în anii '60 peste 50 de hit-uri, care, pe lângă faptul că au asigurat succesul mai multor artişti, au intrat toate în mult râvnitul top muzical „American Top 40“.

Cuplul a divorţat în 1968, după nouă ani de căsnicie, dar Goffin a continuat să scrie versuri ce sunt fredonate de iubitorii de muzică şi în prezent. „Moştenirea pe care el (Goffin – n.r) mi-a lăsat-o sunt cele două fiice ale noastre, cei patru nepoţi, versurile care au ajuns în inimile a milioane de oameni, dar şi o prietenie de o viaţă“, a spus Carole King.

Un chimist îndrăgostit de muzică, Gerry Goffin s-a născut în Brooklyn în 1939. La doar 17 ani, acesta s-a căsătorit cu prima sa iubire, Carole King, iar cuplul a  ales să renunţe la slujbele pe care le avea fiecare, pentru a se concentra exclusiv pe muzică. Povestea de dragoste dintre cei doi a fost sursa de inspiraţiei a producţiei de pe Broadway „Beautiful: The Carol King Musical“.

După divorţul de Carol King, Goffin a fost nominalizat la premiile Oscar pentru piesa „Theme from Mohogany ( Do You Know Where You Are Going To)“, compusă împreună cu Michael Masser şi  interpretată de Diana Ross în pelicula „Mohogany“ (1975).

În 1987, Gerry Goffin şi Carol King s-au alăturat compozitorilor din „Songwriters Hall of Fame“, iar trei ani mai târziu, numele lor au fost inaugurate şi în faimosul „Rock and Roll Hall of Fame“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite