A murit Batgirl. Prima actriţă care a întrupat celebrul personaj Marvel, Yvonne Craig, a fost răpusă de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yvonne Craig a fost balerină înainte de a deveni actriţă FOTO Getty Images
Yvonne Craig a fost balerină înainte de a deveni actriţă FOTO Getty Images

Yvonne Craig, actriţa cunoscută pentru interpretarea personajului Batgirl din serialul de televiziune al anilor '60 „Batman“, a murit la vârsta de 78 de ani.

Actriţa a murit luni, 17 august, în locuinţa ei din California, cauza decesului fiind cancerul la sân şi ficat, potrivit unei declaraţii a familiei, în care se precizează că Craig a dorit să ţină acest aspect departe de ochii publici. 

„Şi-a dorit să-şi concentreze toată energia pentru a câştiga această luptă. Ea a fost neclintită în această decizie şi şi-a dorit să-şi spună povestea când s-ar fi vindecat şi s-ar fi simţit mai bine“, se arată într-un comunicat al familiei, citat de „The New York Times“.

„Ea şi-a trăit viaţa cu bucurie şi hohote de râs şi nu ar fi schimbat nimic. Ei bine, poate un singur lucru şi anume să nu fi avut cancer“, au mai declarat membrii familiei, dezvăluind că Craig a făcut şedinţe de chimioterapie în ultimii doi ani, motiv pentru care atât sistemul imunitar, cât şi corpul său au cedat. „Aceste lucruri însă nu i-au umbrit simţul umorului sau spiritul, ea intenţiona să lupte şi să câştige această bătălie. În final, mintea sa a continuat să-şi dorească această luptă, dar corpul ei a abandonat.“

image

  

Înainte de a-şi face debutul în televiziune, Craig a fost balerină şi a călătorit în jurul lumii alături de Ballet Russe de Monte Carlo, fiind cel mai tânăr membru al grupului. După seria „Batman“, a jucat în mai multe seriale de televiziune, printre care „The Many Loves of Dobie Gillis“, „The Six Million Dollar Man“, „Land of the Giants“, „Mod Squad“, „Voyage to the Bottom of the Sea“, „Love, American Style“, „Emergency!“ şi „The Courtship of Eddie’s Father“.

De asemenea, Craig a jucat-o pe Martha, fata verde care dorea să-l omoare pe Captain Kirk, în al treilea sezon al seriei „Star Trek“, şi a apărut, alături de Elvis Presley, în „It Happened at the World's Fair“ şi în „Kissin' Cousins“.

Actriţa, crescută în Ohio, a scris şi o carte, „From Ballet to the Batcave and Beyond“, iar după ce şi-a încheiat socotelile cu lumea Hollywood-ului, a început o carieră ca broker imobiliar. 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite