A fost dezvăluită cauza morţii lui Leonard Cohen: „A fost bruscă, neaşteptată şi paşnică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leonard Cohen a murit săptămâna trecută, la vârsta de 82 de ani. Acum, cauza morţii sale a fost dezvăluită. Potrivit New York Times, cântăreţul „a murit în timpul somnului“. Managerul lui, Robert B. Kory, a declarat că moartea lui Cohen „a fost bruscă, neaşteptată şi paşnică“.

Cântăreţul şi compozitorul canadian a murit pe data de 7 noiembrie, la vârsta de 82 de ani, iar moartea sa a fost confirmată câteva zile mai târziu, într-un anunţ pe Facebook, care nu a dat însă detalii cu privire la circumstanţe.

Miercuri, managerul lui Cohen, Robert Kory, a declarat că moartea lui a fost neaşteptată. „A murit în timpul somnului, după o cădere în mijlocul nopţii, pe 7 noiembrie“, a precizat Kory pentru Times, declarând că moartea lui Cohen „a fost bruscă, neaşteptată şi paşnică“.

La începutul acestei săptămâni, fiul artistului, Adam Cohen, a anunţat că înmormântarea tatălui său a avut loc în oraşul său natal din Montreal. „Eu şi sora mea l-am îngropat pe tatăl meu în Montreal. Numai cu membrii familiei şi câţiva prieteni prezenţi, el a fost coborât în ​​pământ, într-o cutie de pin neîmpodobită, alături de mama şi tatăl său. Exact aşa cum şi-a dorit“, a scris Adam pe Facebook. „Vă mulţumesc pentru mesaje, pentru revărsarea de simpatie şi pentru dragostea pentru tatăl meu“, a mai adăugat el.

Lupta cu cancerul

La momentul morţii sale, Cohen se lupta, de asemenea, cu cancerul. Însă în ciuda stării sale de sănătate în declin, Cohen a rămas activ până în ziua morţii.

El a lansat albumul „You want it darker“ pe data de 14 octombrie, cu recenzii de cinci stele. În afară de acest album, el a mai lucrat la alte două proiecte muzicale şi la un volum de poezii. Unul dintre aceste proiecte a fost descris ca un album de aranjamente de coarde, iar celălalt format din cântece inspirate de caneluri în ritmuri vechi de blues.

„A simţit că fereastra se îngustează“, a spus un colaborator vechi al lui Cohen, Patrick Leonard, pentru Times. „El a vrut să folosească timpul cât mai productiv pentru a putea să termine lucrarea căreia i-a fost atât de devotat“, a precizat Patrick.

Într-un interviu din octombrie, Cohen a spus că este „gata să moară“. El a declarat pentru New Yorker: „Sunt gata să mor. Sper că nu e prea inconfortabil. Cam asta a fost pentru mine”.

În acelaşi interviu, el a spus că a avut o „pivniţă plină“ de poezii inedite şi versuri neterminate pe care urma să le înregistreze şi să le publice. „Marea schimbare este apropierea de moarte. Sunt un tip ordonat. Îmi place să leg corzile dacă pot. Dacă nu se poate, e în regulă. Dar forţa mea naturală de tracţiune este de a termina lucrurile pe care le-am început“, a declarat atunci Cohen.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite