„Vocea României“, a doua ediţie live: Jim Carrey al muzicii româneşti, poliţistul cu voce de „graur“ şi atmosfera din Neptunul anilor 1980, pe scena emisiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Moga, Smiley, Loredana şi Tudor Chirilă au pregătit momente live speciale FOTO Pro TV
Marius Moga, Smiley, Loredana şi Tudor Chirilă au pregătit momente live speciale FOTO Pro TV

Încă opt concurenţi şi-au croit drumul către marea finală de la „Vocea României“, într-un show energic în care antrenorii au avut de făcut alegeri dificile după votul publicului. Rock-ul a reprezentat un element comun al tuturor reprezentaţiilor, iar la final Smiley a pus în scenă singura piesă românească abordată în această ediţie.

Cea de-a doua gală live a emisiunii „Vocea României“ şi-a desemnat încă opt concurenţii care merg spre fazele finale ale show-ului. Brigitta Balogh şi Alexandru Bunghez (Marius Moga), Tiberiu Albu şi Ligia Hojda (Tudor Chirilă), Larisa Mihăeş şi Andrei Cheteleş (Loredana) şi Gelu Graur alături de Aliona Munteanu (Smiley) au fost norocoşii participanţi care au convins că încă îşi merită locul în competiţie.

Rock and roll-ul a fost laitmotivul serii, remarcat de altfel de Tudor Chirilă, într-un show plin de culoare şi contraste în care precizia şi talentul actoricesc au făcut diferenţa. Ore întregi de repetiţii, coregrafii spectaculoase, o echipă numeroasă de producţie, dansatori şi muzicieni de top au fost elementele de bază care au ca rezultat un show impecabil. Antrenorii au pregătit în detaliu fiecare moment, Tudor Chirilă mizând pe atitudinea rock, Marius Moga pe emoţie şi sensibilitate, Loredana pe piesele clasice, iar Smiley pe singura compoziţie românească abordată în această ediţie.

Maria Şimandi şi Vladimir Pocorschi (Smiley), Maria Hojda şi Ilinca Băcilă (Loredana), Claudiu Rusu şi Anda Dimitriu (Marius Moga), Ivana Farc şi Andreea Avarvari (Tudor Chirilă) au fost cei opt concurenţi care au reuşit să treacă de prima gală live. Mai mult decât atât, Marius Moga (32 de ani) şi-a anunţat logodna cu Bianca Lăpuşte (20 de ani), corespondent al Ştirilor Pro TV.

Cele mai importante momente ale emisiunii:

Alexandru Bunghez, din echipa lui Marius Moga, a fost concurentul care a deschis cea de-a doua seară a galelor live de la „Vocea României“. „Let Me Entertain You“, piesa lui Robbie Williams, a fost alegerea lui Alex care a distrat publicul spectator şi telespectator cu energia lui.

„Mie îmi pare foarte bine că Moga a ajuns la concluzia că o piesă rock poate să facă bine concurentului. A ridicat miza cu piesa asa. M-am transformat din antrenor în spectator, nu am fost atent la vocea ta“, i-a spus Tudor Chirilă. „Piesa e aleasă bine pentru tine, vocea ta răzbate printre acordurile de chitară“, a completat Smiley. „Ai fost rock star, mă, bravo“, l-a încurajat şi antrenorul lui, Marius Moga.

image

Alexandru Bunghez FOTO Pro TV/Facebook

A doua în concurs, Alina Dogaru, din aceeaşi echipă, a mărturisit că show-ul de la Pro TV reprezintă o şansă, iar piesa „If I Ain’t Got You“, din repertoriul Aliciei Keys, este una care să o pună în avantaj. „Ai cântat foarte frumos, e o partitură foarte grea, dar nu ai avut sprijin regizoral. Vocea ta a ieşit mai mult în evidenţă. Ai luptat să aduci partitura acolo unde trebuie“, i-a zis Tudor. „Alina are o voce foarte bună, ai cântat un cântec dificil, mi-a plăcut că ai avut o relaxare“, a spus Loredana. „Mi-a lipsit feeling-ul, dar alunecarea vocii a ieşit bine, multe fete aleg repertoriul Aliciei Keys, dar nu tuturor le iese cum ţi-a ieşit ţie“, a declarat şi Smiley.

„Sing“, a strigat Florian Rus pe scena „Vocii României“, cu piesa din repertoriul lui Ed Sheeran. „Sunt fanul lui Florian Rus. Îmi place timbrul tău vocal. Deşi ţi-au mai scăpat nişte note, mie mi-a plăcut interpretarea ta, sper ca Moga să facă tot posibilul să te bage pe radio, dacă nu, o să o fac eu“, a zis Smiley. „Ai o aşa nonşalanţă, eşti cool“, a spus Loredana. „Vocea ta a pătruns prin mixul ăsta. Adrenalina de aici te-a ajutat să prestezi perfect“, a concluzionat Moga.

Brigitta Balogh şi-a pus în evidenţă calităţile vocale cu ajutorul piesei „Hurt“, cântată de Christina Aguilera. „Vreau doar să spun că mă bucur pentru tine. Poţi face un moment foarte frumos în faţa unui milion de oameni“, i-a spus Chirilă. „Momentul tău a fost senzaţional, ai reuşit să mă emoţionezi“, a declarat şi Smiley. „Te-ai descurcat foarte bine, aveai oricum o voce bună, iar acum ai fost flowless“, a intervenit Moga.

 În urma voturilor publicului, Brigitta Balogh a devenit favorita echipei lui Marius Moga şi şi-a asigurat automat un loc în etapa viitoare a a competiţiei. Antenorul a decis să îl salveze pe Alexandru Bunghez, acestia continuându-şi drumul către trofeul „Vocea României“.

image

Alexandru Bunghez şi Brigitta Balogh au mers mai departe din echipa Moga FOTO Pro TV/Facebook

Familia „Tudorilor“, condusă de însuşi Tudor Chirilă, a intrat în scenă pentru a-şi desemna membrii care vor merge în finală. Tiberiu Albu a cântat „Rock and Roll“, de la Led Zeppelin, încântandu-l pe Chirilă. „Ai o voce autentică de rock, viitorul tău va fi pe scenă pentru că îţi stă bine, eşti foarte bun. Mă bucur că ai rămas în concurs“, i-a spus fostul său antrenor, Smiley. „Tibi ai cântat ca rockării aia mari. Fierăstraie, toate vibraţiile, aproape că îmi era să îmi explodeze corazon-ul“, a zis Loredana.

Ligia Hojda a interpretat o altfel de variantă a piesei „Wreking Ball“, semnată de Miley Cyrus, dar reorchestrată de London Grammar. Momentul emoţionant l-a acaparat până şi pe durul Tudor Chirilă care a fredonat în tandem cu concurenta versurile piesei. „Extrem de emoţionant momentul tău, m-a atins în profunzime. Vocea e în sânul familiei. Pari coborâtă de pe un alt tărâm, bravo, extraordinar“, i-a spus Loredana. „Îmi place cum ai personalizat piesa cu vocea ta, ai o voce demnă de o coloană sonoră de film“, a zis şi Smiley. „E important să spunem poveşti, să îi duci pe cel din sală în altă dimensiune şi alt timp, îţi mulţumesc pentru povestea spusă în seara asta“, a completat antrenorul ei, Tudor Chirilă. 

Tudor Man, conştient de faptul că a început un drum lung al unei cariere de succes, a cântat „The Man Who Can’t Be Moved“, de la The Script. „Mi-a plăcut ideea, a fost ca un videoclip live, ai jucat foarte bine personajul. Vocea ta e pe măsura chipului tău“, i-a spus Loredana, în timp ce Smiley i-a mărturisit că deşi are o voce foarte bună, piesa nu a fost una foarte bine aleasă.

Petra Aker a ales „Can’t Stop“, de la Red Hot Chili Peppers, aducând în show influenţe exotice şi de rock, publicul reacţionând pozitiv. „Trebuie să recunosc că m-a vrăjit basul în seara asta. Te-ai ţinut bine“, i-a spus Loredana. „A fost un Red Hot Chili Peppers din Braşov raggae, soul aş putea spune“, a apreciat Marius Moga.

După voturile telespectatorilor, dar şi după alegerea antrenorului, Tiberiu Albu şi Ligia Hojda şi-au continuat parcursul la „Vocea României“, alături de Tudor Chirilă.

image

Tiberiu Albu şi Ligia Hojda au mers mai departe din echipa lui Tudor Chirilă FOTO Pro TV/Facebook

Florin Răduţă a fost primul discipol din tabăra Loredanei care a urcat pe scena emisiunii de la Pro TV. Concurentul a ales piesa „One Moment in Time“, cântată şi de Whitney Houston. Interpretarea a emoţionat-o pe Loredana care a lăcrimat şi l-a aplaudat pe Florin. „Îmi place vocea ta, eşti înzestrat de la Dumnezeu, dar în seara asta ai avut foarte multe scăpări. Mi-aş fi dorit să interpretezi mai bine piesa asta“, i-a spus Smiley. „Şi eu cred că ai calităţi şi voce bună, dar cred că puterea de a renunţa e cea mai mare. Dacă ai fi renunţat la artificii ar fi ieşit mai bine, felicitări pentru timbru şi luptă“, l-a sfătuit Tudor Chirilă.

Andrei Cheteleş a continuat momentele pregătite de Loredana cu „Blue Suede Shoes“, de la Elvis Presley. „Somebody Stop Me“ (n.r. - „Cineva să mă oprească“), exclama concurentul în timpul unui show ce amintea de atmosfera rock and roll a anilor 1950. „E un moment demn de Vegas, iar tu ai o faţă care se lipeşte de televizor. Ai voce, ai prezenţă, mi-aş dori să te mai văd“, a spus Smiley. În acelaşi timp, Moga a spus că ar fi un Jim Carey care ar juca într-un musical.

Ioana Satmari a încercat să dea timpul înapoi cu interpretare piesei „If I Could Turn Back Time“, cântată de Cher. „Ceea ce apreciez foarte mult este că ai stat foarte bine pe note, te felicit pentru urechea muzicală pe care o ai“, a lăudat-o Smiley. „Draga mea ai cohones. Are dotări foarte bune, finisaje de lux. În seara asta te-ai autodepăşit, ai trecut dincolo de scenă“, a apreciat şi Loredana reprezentaţia concurentei.

Larisa Mihăeş a ales piesa „Somebody To Love“, de la „Queen“, propunându-şi să convingă publicul că merită să meargă în finala emisiunii. „E mare lucru să cânţi Freddy Mercury, să îşi găseşti rolul pe aşa partitură“, a zis Moga. „Larisa, şi Marcelina, aşa o mai cheamă, ai stofă de superstar, dar şi nume. Ai reuşit să prinzi tehnica de lucru, mi-ai demonstrat că ai forţă şi că a meritat să te adopt în echipa mea“, a aplaudat-o Loredana.

Larisa Mihăeş, prin votul telespectatorilor, a fost aleasă să meargă mai departe. Aceasta a fost urmată, prin decizia Loredanei, de Andrei Cheteleş.

image

Larişa Mihăeş şi Florin Cheteleş au fost aleşii din echipa Loredanei FOTO Pro TV/Facebook

Fabian Sasu a dat startul reprezentaţiilor din ultimul grup de concurenţi rămaşi în competiţie. „When A Woman Loves“, de la R. Kelly, a fost alegerea lui Fabian cel care până la faza galelor live a cântat numai piese cu influenţe raggae. „Când o femeie iubeşte, înseamnă că ai pus-o, ştii să comunici cu publicul şi cu band-ul. Eşti un adevărat entertainer“, i-a spus Loredana. „Un lucru este cert, ştii să te bucuri de scenă, de viaţă, de timp. Eşti un artist înăscut“, a zis şi Smiley.

„Happy“, hitul lui Pharrell Williams, a făcut-o fericită şi pe Anca Petcu, cea care a imprimat melodiei o notă personală. „Când vocea e dublată de un sentiment care o potenţează piesa devine incendiară“, a apreciat Tudor Chirilă. „Îmi place lumina din glasul tău, carisma şi personalitatea ta“, a fost scurtă Loredana.

Poliţistul Gelu Graur şi-a dat examenul vocii cu piesa „Purple Rain“, a lui Prince. „Mi s-a părut că ai vrut prea mult de la piesa asta. În ciuda faptului că ai o voce rock, mie mi s-a părut că piesa a fost pop“, şi-a expus părerea Tudor Chirilă. „Mie îmi place cum a trăit Gelu piesa asta. Mi s-a părut o alegere potrivită, o simte într-un anumit fel. El nu ar trebui să fie poliţist, ci să fie artist în România“, i-a zis Smiley.

Aliona Munteanu a încheiat seara cu un cântec special: „De-ar fi să vii“, piesa Mihaela Runceanu. „M-am trezit în anii 1980, pe faleză la Neptun. Felicitări pentru interpretare şi pentru călătoria în trecut“, s-a arătat încântat Tudor Chirilă. „A fost o poveste muzicală frumos expusă. Singura românească“, a concluzionat Marius Moga.

După ultimele reprezentaţii live, cu ajutorul votului exprimat de public, Gelu Graur a fost ales să meargă spre finală. Alegerea lui Smiley a fost Aliona Munteanu.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite