VIDEO Reclamă la Prostamol Uno, scoasă de pe TV din cauza pronunţiei incorecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captura YouTube
Captura YouTube

Reclama la Prostamol Uno a creat probleme de natură lingvistică, motiv pentru care Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis scoaterea sa de pe micile ecrane.

Când limba română îţi joacă feste, CNA te scoate de la TV. O dovedeşte reclama la Prostamol Uno, care a ajuns în atenţia forului din cauza pronunţiei cuvântului capsulă, conform Pagina de Media. În spotul de mai jos, accentul este pus, în mod incorect, pe prima silabă a cuvântului.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit o reclamaţie din partea unui telespectator care şi-a expus nemulţumirea cu privire la spotul publicitar: „în reclama la Prostamol Uno cuvantul „capsulă" este pronunţat cu accent pe prima silabă şi nu pe a doua silabă cum este corect. Doar pe mine mă deranjează pronunţia incorectă? Aşa îi invăţăm pe copiii nostri limba romană?”.

Astfel, CNA a decis ca reclama să nu mai fie difuzată la TV în forma actuală, invocând articolul 83 din Codul Audiovizualului, care specifică faptul că ”furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a asigura respectarea normelor ortografice, ortoepice şi morfologice ale limbii române, stabilite de Academia Română”.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite