VIDEO National Geographic a pătruns în „Statul“ ISIS

0
0
the state isis NGC

National Geographic anunţă lansarea unei noi drame impresionante, „Statul“, care abordează şi explorează unul dintre cele mai importante subiecte ale vremurilor noastre. Serialul, creat de renumitul scenarist şi regizor Peter Kosminsky, va avea premiera în România pe 10 septembrie, de la ora 21.00, pe National Geographic.

"Statul" urmăreşte experienţele a patru tineri britanici, bărbaţi şi femei, care au lăsat în urmă vieţile lor din Occident pentru a se alătura ISIS în oraşul Rakka, Siria.

Sam Otto (Collateral), care îl înterpretează pe Jalal, porneşte pe urmele fratelui său mai mare atunci când decide să călătorească în Siria şi să lupte pentru ISIS. El îl convinge şi pe Ryan McKen (Bancroft, NW), în rolul prietenului său cel mai bun, Ziyaad, să-l însoţească. 

Ony Uhiara (Law and Order) este Shakira, o mamă singură, care ajunge în Siria cu fiul său de nouă ani, Isaac, decisă să-şi pună cunoştinţele de tânăr doctor în slujba Statului Islamic; şi Shavani Seth (Youngers, Homeland), în rolul adolescentei Ushna, care şi-a părăsit familia pentru a îndeplini ceea ce ea consideră a fi datoria ei religioasă, după ce a fost radicalizată pe internet.

Pe măsură ce descoperă mai mult despre realităţile vieţii în Rakka şi sunt martorii atrocităţilor săvârşite de regim şi ai urmărilor sângeroase ale atacurilor aeriene, traiectoriile lor deviază spre deziluzie şi disperare, pe de o parte, şi devotament tot mai puternic pentru Califat, de cealaltă.

”ISIS şi adepţii săi au produs durere şi suferinţă peste tot în lume. Dar dacă nu înţelegem de ce unii dintre tinerii noştri bărbaţi şi tinerele noastre femei aleg să-şi abandoneze vieţile pe care le trăiau pentru a ajunge în Siria, de ce bărbaţi şi femei născuţi şi crescuţi în democraţiile nostre liberale decid să-şi jertfească aceste vieţi în numele organizaţiei, cum am putea vreodată spera să luptăm împotriva acestui crez nihilist?", spune regizorul Peter Kosminsky. 

Bazat pe cercetări minuţioase şi extinse, realizate în decursul mai multor luni, "Statul" este o încercare de a aborda aceste întrebări, de a examina prin intermediul dramei una dintre cele mai îngrijorătoare teme ale epocii noastre.

Cea mai recentă dramă a lui Peter Kosminsky, Wolf Hall, a câştigat o serie de premii, între care premiul Golden Globe pentru Cel mai bun serial de televiziune şi un premiu BAFTA pentru Cel mai bun serial dramatic, precum şi un premiu BAFTA pentru Cel mai bun actor principal, revenit lui Sir Mark Rylance pentru interpretarea lui Thomas Cromwell aflat în ascensiune către putere la curtea regelui Henric al VIII-lea. 

Alte drame anterioare realizate de Peter Kosminsky sunt "The Government Inspector", cu Sir Mark Rylance, o dramă factuală tulburătoare despre dosarul Irak şi moartea ulterioară a expertului militar David Kelly, care a câştigat premiul BAFTA pentru Cea mai bună dramă; "Britz", despre o familie musulmană britanică ai cărei membri sunt atraşi în direcţii radical diferite într-o Marea Britanie post-11 septembrie, de asemenea câştigătoare a unui premiu BAFTA pentru Cel mai bun serial dramatic; "The Promise", o poveste de

dragoste desfăşurată pe fundalul conflictului dintre Israel şi Palestina, nominalizată la premiile BAFTA şi RTS.

isis national geographic

Episodul 1:

Patru recruţi ISIS, tineri bărbaţi şi femei din Marea Britanie, sunt entuziasmaţi să înceapă noile lor vieţi în Siria. Jalal şi Ziyaad se bucură de tovărăşia altor bărbaţi în timpul antrenamentelor şi pregătirilor pentru luptă, în vreme ce Shakira şi Ushna sunt învăţate regulile stricte pe care trebuie să le urmeze femeile. Cu toţii fac jurăminte de credinţă faţă de ISIS, convinşi că au luat decizia corectă de a veni aici, dar curând se vor confrunta cu realităţile crunte ale vieţii sub controlul ISIS, realităţi ce nu se potrivesc cu aşteptările lor.

Episodul 2

Recruţii sunt obligaţi să reflecteze asupra noilor lor vieţi. Jalal şi Ziyaad au parte de o experienţă de luptă sângeroasă, Shakira vede cu ochii ei efectele terifiante ale unei bombe baril, iar Ushna este şocată de tratamentul brutal aplicat femeilor. Shakira trebuie să convingă un comandant periculos să treacă peste regulile ISIS şi s-o lase să lucreze într-un spital, iar Jalal are o conversaţie care-l face să pună la îndoială întregul fundament al călătoriei sale în Siria.

the state NGC

Episodul 3

Căsătoria cu un luptător străin se dovedeşte o provocare pentru Ushna, dar ea este hotărâtă s-o facă să funcţioneze. Şi Shakira trebuie să se căsătorească pentru a continua să muncească, dar refuză o propunere din partea lui Abu Akram şi consecinţele sunt brutale. Jalal este îngrozit să vadă tratamentul aplicat femeilor Yazidi, vândute ca sclave sexuale, şi cumpără o mamă şi o fiică, Ibitsam şi Narin, pentru a le salva. El şi Ziyaad sunt trimişi din nou pe câmpul de luptă, unde un comandant cere sacrificiul suprem.

Episodul 4

Jalal primeşte un nou rol şi este martor la pedepse barbare şi execuţii simulate care să hrănească maşina de propagandă ISIS. Laţul se strânge în jurul său, aşa că decide să-şi rişte propria siguranţă pentru a le ajuta pe Ibitsam şi Narin să fugă. În vreme ce Ushna devine tot mai devotată, Shakira este îngrijorată că Isaac este pregătit pentru luptă şi începe să se gândească la ceva de neconceput: dacă există vreo modalitate de evadare din Stat.

Mai multe - TV

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite