Ce salariu încasează Ionuţ Cristache de la TVR: dublu faţă de fostul director general al instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Cristache s-a alăturat postului publica la finele anului 2016 FOTO TVR
Ionuţ Cristache s-a alăturat postului publica la finele anului 2016 FOTO TVR

Ionuţ Cristache, realizatorul talk show-ului „România 9“ de la TVR 1, primeşte un salariu aproape dublu faţă de cel încasat anul trecut de fostul director al instituţiei, potrivit Libertatea, care a intrat în posesia contractului dintre moderator şi postul public.

Ionuţ Cristache, prezentatorul principalului talk-show al postului public, ar primi un salariu de 26.377 lei (aproximativ 5.650 de euro), scrie ziarul Libertatea, care subliniază că moderatorul încasează de două ori mai mulţi bani decât fosta şefă a TVR, Irina Radu, cea care l-a şi adus în 2016 pe Cristache de la Antena 3. 

Pentru aceşti bani, Cristache trebuie să îndeplinească unele condiţii: să realizeze cel puţin 10 emisiuni lunar - în condiţiile în care „România 9“ este difuzată zilnic, de luni până joi - şi un rating cu cel puţin 30% mai mare decât media postului, lucru care nu este dificil de obţinut având în vedere că emisiune este în prime-time (interval de maximă audienţă). 

Sursa citată mai subliniază şi că banii primiţi în mână de Ionuţ Cristache sunt mai mulţi, acesta având un contract care îi oferă bonusuri. Spre exemplu, câteva mii de persoane în plus peste media impusă îi aduc peste 1.300 de lei pe lângă salariul fix. Pe de altă parte, Cristache poate fi şi penalizat: dacă nu îndeplineşte pragul minim impus de conducerea postului, poate pierde cam 940 de lei.

Libertatea a încercat să obţină o reacţie a jurnalistului, însă a răspuns avocatul său care a ameninţat publicaţia cu instanţa, invocând regulamentul GDPR şi protecţia datelor cu caracter personal, susţinând că nu este public contractul.

„Adevărul“ a solicitat o poziţie oficială din partea Televiziunii Române. 

Ionuţ Cristache s-a alăturat postului TVR 1 în 2016, debutând cu talk show-ul „România 9“ pe 7 noiembrie. El a stârnit controverse când a decis să difuzeze un interviu cu Sebastian Ghiţă, fugit în Serbia după ce pe numele lui Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a emis un mandat european de arestare. La momentul respectiv, Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat Televiziunea Română, iar Comisia de Etică a TVR a criticat decizia lui Ionuţ Cristache de a difuza interviul. 

Anterior, Cristache a lucrat timp de opt ani în trustul Intact: a început ca redactor la secţia teritoriu a redacţiei Observator, iar timp de doi ani a coordonat staţiile locale şi a redactat materialele de jurnal matinal, la Observator. În calitate de reporter la secţia Politic a posturilor Antena3/Antena1 a fost acreditat la Senat şi Palatul Cotroceni timp de aproape patru ani.

Ionuţ Cristache este cunoscut şi pentru contrele cu Traian Băsescu şi pentru rolul avut în anchetele ce au vizat familia fostului preşedinte al României. De asemenea, s-a remarcat şi prin gafe precum cea cu Marcel Opriş, şeful STS, despre care a spus că e grav bolnav şi a fost internat la un spital din Viena, pentru ca după doar două ore Opriş să-şi facă apariţia la Parlament.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite