Ultimul sezon „Game of Thrones“ va fi lansat duminică seara. Ce spun actorii despre finalul serialului: „Veţi avea nevoie de terapie“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al optulea şi ultimul sezon al producţiei HBO „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“ va fi lansat duminică seară, în Statele Unite, după cea mai îndelungată pauză din serial, 1 an şi 9 luni.

Regizat de Miguel Sapochnik şi David Nutter şi creat de David Benioff şi D.B. Weiss, sezonul final cuprinde şase episoade, cu durată diferită.

Sezonul al optulea şi ultimul al serialului „Game of Thrones“ va debuta în România luni dimineaţă, la ora 4.00, pe HBO, dar va fi reluat luni seara, la ora 20.00. 

El a avut deja premiera de gală la New York, iar starurile care au păşit pe covorul roşu au vorbit despre experienţele lor din timpul filmărilor. 

Deşi filmările au început în octombrie 2017, detaliile despre acţiunea ultimului sezon au fost ţinute secrete.

„A trebuit să ascundem aceste informaţii un an şi jumătate. Îmi aduc aminte că, atunci când am citit scenariul, mi-am dorit să nu am detaliile în minte“, a declarat Isaac Hempstead-Wright, actorul care îl joacă pe Bran Stark.

Singurul aspect făcut public a venit din partea actorului care îl joacă pe Euron Greyjoy, Pilou Asbaek: „Pot să vă spun ceva. Sunt, probabil, singurul personaj cu un final fericit“. 

Actriţa Gwendoline Christie, cea care interpretează rolul lui Brienne Of Tarth din „Game of Thrones'“, a declarat pentru publicaţia britanică Radio Times că fanii producţiei TV ar putea avea nevoie de „terapie“ după finalul dramatic al serialului. 

„Veţi avea nevoie de terapie. Cred că toată lumea va căuta ajutor specializat după sfârşitul show-ului“, a spus actriţa. 

Vorbind despre rolul său, actriţa a mai declarat că, în opinia sa, personajul pe care îl interpretează - o războinică cu o înălţime de peste 1,90 metri - a contribuit la o mişcare de schimbare a imaginii femeilor.

   

brienne of tarth game of thrones foto hbo

„Mă emoţionează - tot ceea ce mi-a transmis personajul şi tot ce a însemnat pentru mine. Simt ca şi cum ar fi făcut parte dintr-o mişcare culturală care a cerut ca femeile să fie privite altfel“, a declarat Gwendoline Christie. 

Emilia Clarke, care interpretează personajul Daenerys Targaryen, a declarat la rândul său că al optulea sezon este „mai mare decât orice am făcut până acum“: „Este de zece ori mai mare. E ca şi cum totul ar fi pe steroizi“. 

Game of Thrones, 132 de nominalizări la Emmy şi 47 de trofee

Numărul total al episoadelor serialului este de 73, inclusiv cele din ultimul sezon. Ele au fost conduse de 19 regizori. Dintre cele mai importante 330 de personaje din primele şapte sezoane, 186 au murit, notează news.ro. 

Serialul, lansat în urmă cu opt ani, a primit până în prezent 132 de nominalizări la premiile Emmy şi 47 de trofee. Producţia a primit şase nominalizări la Globurile de Aur, iar actorul Peter Dinklage a primit un trofeu pentru rol secundar. De altfel, el a jucat şi în cele mai multe episoade ale serialului, 67. 

„Game of Thrones“ spune povestea a nouă familii nobile care se luptă pentru a controla tărâmurile fictive Westeros, în timp ce un duşman vechi revine după o perioadă de latenţă de mii de ani.

Din distribuţie fac parte Emilia Clarke, Kit Harington, Peter Dinklage şi Lena Headey.

Deşi serialul se încheie, HBO are în prezent mai multe proiecte legate de universul „Game of Thrones“. Reţeaua a comandat deja un prequel scris de Jane Goldman. Acţiunea acestuia va avea loc cu câteva sute de ani înainte de evenimentele din „Game of Thrones“.

HBO va lansa un documentar despre celebrul serial 

Lungmetrajul documentar „Game of Thrones: The Last Watch“ va fi lansat de HBO pe 26 mai, la câteva zile după ce serialul se va fi încheiat.

Ultimul episod din „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“ va fi difuzat pe 19 mai, iar documentarul regizat de Jeanie Finlay va face cronica sezonului final. 

Documentarul de două ore „studiază în amănunt“ lumea fantezistă şi personajele serialului.

Serialul este cel mai de succes program al HBO, cu 30 de milioane de telespectatori în Statele Unite, în medie, pentru fiecare episod şi fani în întreaga lume.

Producţia este bazată pe romanele lui George R.R. Martin din seria de cinci cărţi „A Song of Ice and Fire“. Scriitorul este şi coproducător executiv.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite