TVR va difuza o serie de reportaje din Palmyra, oraş antic sirian recucerit din mâinile Statului Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din Palmyra FOTO TVR
Imagine din Palmyra FOTO TVR

În ediţia din această seară a Telejurnalului TVR 1, de la ora 20.00, telespectatorii vor putea viziona un reportaj în exclusivitate din Palmyra, oraş antic sirian, ocupat până de curând de Statul Islamic.

Televiziunea Română va difuza o serie de reportaje pe care telespectatorii le vor putea urmări în emisiunile informative ale postului TVR 1, în corespondenţe transmise de jurnalistul Liviu Iurea.  

Corespondentul TVR Liviu Iurea este singurul jurnalist român prezent în Siria, la Palmyra, de unde prezintă imagini de la faţa locului şi urmele dezastrului provocat de gruparea Statul Islamic.

Membrii acestei grupări au împrăştiat teroare şi au lăsat în urmă pagube însemnate. „Situl de la Palmyra a fost distrus parţial: arcada, puţin din Templul Be Shamin şi o statuie vestită, dar, mai grav, au făcut jaf în muzeul cu artefacte“, a povestit Liviu Iurea.

Aflat într-o zonă extrem de greu accesibilă, jurnalistul Ştirilor TVR ne arată pagubele dezastrului. Recucerirea oraşului antic Palmyra a fost o victorie împotriva grupării Statul Islamic, însă teroriştii au lăsat în urmă un oraş devastat şi plin de capcane explozive.

Reportajele realizate de Liviu Iurea într-unul dintre cele mai fierbinţi puncte ale planetei pot fi urmărite în Telejurnalele TVR.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite