Articol publicitar

„Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”, în programele TVR

Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacole, artă, idei care deschid lumea şi interpreţi de valoare internaţională fac din deschiderea programului „Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii” un eveniment cultural de amploare, pe care îl puteţi urmări timp de trei zile în exclusivitate la TVR.

image

Desfăşurat sub genericul „Luminează oraşul prin tine!”, între 17 şi 19 februarie, Televiziunea Română îi va ţine conectaţi pe telespectatori cu manifestările culturale din Timişoara, oferind spaţii largi în programe sale pe TVR 1, TVR 2, TVR INFO, TVR Timişoara, TVR Cultural şi TVR Internaţional. Broadcaster oficial al evenimentului de deschidere, TVR duce Timişoara pe ecranele din ţările Uniunii Europene, prin parteneriatul încheiat cu Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană.

Sub genericul „Un oraş, mii de lumini!”, puteţi urmări transmisiuni în direct ale jurnaliştilor TVR Timişoara, care vor relata din toate punctele de atracţie ale oraşului. Cum fiecare lumină este un om care locuiește aici, TVR va aduce locuitorii oraşului de pe Bega în lumina reflectoarelor. Astfel, telespectatorii vor putea urmări concerte trasmise live, vernisaje, ştiri şi informaţii de ultim moment.

Vineri, 17 februarie, TVR va transmite în direct din două locaţii simultan: Palatul Culturii şi Piaţa Unirii, pe posturile TVR 1, TVR 2, TVR INFO, TVR Timişoara şi pentru telespectatorii din afara graniţelor, pe TVR Internaţional.

De la ora 17.00, TVR 1 transmite în direct, de la Palatul Culturii, Ceremonia de Gală a Deschiderii Timişoara 2023. Evenimentul va fi marcat prin concerte susținute de doi pianiști: Andrei Irimia, unul dintre cei mai apreciați compozitori contemporani de pian din România, precum și compozitorul și pianistul olandez Joep Beving, devenit o senzație în lumea streaming-ului muzical contemporan. Ceremonia poate fi vizionată simultan cu TVR Internaţional şi de la ora 21.10 pe TVR Moldova.

„Pentru Timișoara am pregătit câteva piese interesante, unele dintre ele nici nu au fost cântate până acum, așa că vă invit să urmăriți concertul de la Palatul Culturii pentru că va fi ceva diferit și frumos. Nu ne îndepărtăm chiar atât de mult de muzica clasică, este o combinație destul de interesantă în care publicul își alege și cu siguranță găsește ceva care să îi placă”, spune artistul în emisiunea „A doua Românie”. Tot în emisiunea difuzată joi, 16 februarie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional şi pe tvrplus.ro, telespectatorii se pot întâlni cu Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu care vorbeşte despre rolul pe care românii din străinătate îl au în promovarea culturii în lume, dar şi despre importanţa Programului cultural "Timişoara Capitală Europeană a Culturii".

image

Vineri, 17 februarie, începând cu ora 19.00, pe TVR 2 sărbătorim deschiderea printr-un spectacol cu dans, artă video, muzică electronică și ritmuri tradiționale, care aduce în prim-plan memoria și identitatea Timișoarei. Spectacolul va fi preluat şi pe TVR Cultural, începând cu ora 21:00.

Pe scena din Piața Unirii vor urca artiştii: Adrian Despot, Doctorul Sinteză și K-Lu, Implant Pentru Refuz împreună cu Dora Gaitanovici, Dan Byron, ucraineanca Alyona Alyona, Duchamp Pilot & Muaré Experience și Taraf de Caliu și oaspeții lor. Seara va fi încheiată de DJ-ul berlinez Fritz Kalkbrenner.

Sâmbătă, 18 februarie, de la ora 19.00, TVR CULTURAL transmite în direct de la Palatul Culturii concertul susţinut de cântăreţul şi compozitorul suedez-britanic Jay-Jay Johanson, unul dintre cei mai influenţi artişti ai generaţiei sale. În deschidere va cânta EMAA. În studioul din Bucureşti vor fi invitaţi, compozitorul Dan Dediu şi muzicologul Valentina Dediu.

Duminică, 19 februarie, de la ora 19.30, telespectatorii TVR Cultural pot urmări spectacolul susţinut de violonistul Lajkó Félix şi trupa poloneză Volosi la Filarmonica Banatul. În deschidere, vor performa Irina Sârbu&band.

Timişoara a preluat titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2023 alături de localitatea Elefsina (Grecia) şi de oraşul Veszprém (Ungaria), numărându-se, astfel, printre cele peste 60 de oraşe selectate în anii precedenţi atât din întreaga Uniune Europeană, cât şi din afara acesteia.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite