„Teleenciclopedia“, cea mai longegivă emisiune de la TVR, va avea un nou generic şi documentare în premieră

0
0
Teleenciclopedia este cea mai longegivă emisiune a Televiziunii Române FOTO TVR
Teleenciclopedia este cea mai longegivă emisiune a Televiziunii Române FOTO TVR

„Teleenciclopedia“, difuzată la Televiziunea Română de peste 52 de ani, revine pe micile ecrane cu noutăţi pentru anul 2018, în fiecare sâmbătă seara.

Noi documentare vor putea fi urmărite în premieră pe TVR 1, în emisiunea „Teleenciclopedia“, începând cu sâmbătă, 13 ianuarie, ora 18.50.

Odată cu ediţia 2.562, care va fi difuzată de TVR 1 pe 13 ianuarie, una dintre cele mai longevive emisiuni ale Televiziunii Române, „Teleenciclopedia“, vine cu noutăţi pentru telespectatori: un nou generic şi documentare de ultimă generaţie, cu grafică 3D şi filmări spectaculoase, producţii achiziţionate de la companii prestigioase.

Muzica este cea binecunoscută, iar fontul folosit este identic cu cel folosit pentru primul generic al emisiunii. Ca în fiecare sâmbătă, „Teleenciclopedia“ este transmisă de TVR 1, de la 18.50, şi în reluare a doua zi, duminică, de la ora 07.00.

„Sunt imagini superbe, documentare fascinante pe care le-am ales pentru telespectatorii noştri. Filme care nu puteau să vină decât cu un nou pachet grafic, cel vechi fiind neschimbat de peste 15 de ani. Sperăm să surprindem plăcut. Îi invităm pe telespectatori să descifreze, în fiecare sâmbătă seară, o nouă pagină de „Teleenciclopedie“, în care vor găsi concentrată bogăţia inepuizabilă a naturii şi a creaţiei umane“, a declarat  Oana Haşegan, producătorul emisiunii.

Printre materialele în format HD, care beneficiază de grafică 3D, telespectatorii vor putea urmări în premieră documentarele „Smart Secrets“/„Secrete ale marilor pictori“ şi „Catedrala din Köln“, „Dunărea, fluviul-regină“, „Muzeul de Istorie Naturală al Vienei“ şi minunata poveste a „Cailor din deşertul Namib“, o minunată călătorie în lumea jucăriilor „Despre jucării“.

În seara zilei de sâmbătă, 22 mai 1965, la ora 20.00, telespectatorii au început să răsfoiască filele unui dicţionar enciclopedic pe micul ecran, care îşi datorează apariţia directorului de atunci al Televiziunii Române, Octavian Paler.

Voci de neuitat au însufleţit miile de texte, devenind parte integrantă a „mărcii“ Teleenciclopedia: Mariana Zaharescu, Adela Mărculescu, Irina Petrescu, Sanda Ţăranu, Ruxandra Sireteanu, Lucia Mureşan, Carmen Movileanu, Cristiana Bota, Florian Pittiş, Dinu Ianculescu, Ludovic Antal, Sorin Balaban, Ion Caramitru, Silviu Stănculescu, George Oancea, Traian Stănescu, Mircea Neacşa, Mihai-Gruia Sandu, Petru Mărgineanu.

La 51 de ani de la inaugurarea ei, sâmbătă, 24 octombrie 2016, la ora 18.50, TVR 1 a difuzat ediţia cu numărul 2.500 a Teleenciclopediei.

Mai multe - TV

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite