Studiu: Românii sunt dependenţi de televizor. Cât timp petrec pe zi în faţa micului ecran şi ce programe preferă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele unui studiu recent dezvăluie obiceiurile românilor în ceea ce priveşte timpul petrecut în faţa televizoarelor şi programele pe care le preferă.

Românii petrec, în medie, cinci ore pe zi în faţa televizorului, iar ştirile reprezintă principalul tip de conţinut consumat, arată studiul „Indicele consumului de televiziune în România 2017 - TVCI România 2017“, citat de agenţia News.ro

Consumul TV în România este la cote înalte. La nivel mondial, media de consum este de aproximativ trei ore pe zi, în timp ce în România depăşeşte cinci ore. „Suntem dependenţi de televiziune. În continuare, suntem dependenţi de televiziunea lineară, mai mult de 17% dintre gospodării au patru televizioare în casă, iar 47% dintre respondenţi deţin televizioare cu tub“, a precizat Mihai Ursoi, Country Manager SES Astra România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Studiul a fost realizat, timp de trei săptămâni, în luna aprilie a acestui an. La el au participat 402 respondenţi, eşantion reprezentativ la nivel naţional. Aproximativ jumătate dintre cei intervievaţi petrec 2-3 ore în faţa televizorului în fiecare zi, aproape 1 din 5 petrece între 4 si 6 ore zilnic în faţa televizorului, iar unul din zece spune că stă la televizor peste 8 ore pe zi. 

În topul preferinţelor românilor au crescut canalele de audienţă generală, transmisiunile sportive şi desenele animate. Ştirile sunt principalul tip de conţinut consumat (77%, faţă de 81%, anul trecut), urmat îndeaproape de divertisment, cu 76%. În ceea ce priveşte tipul de conţinut HD consumat, 68% dintre români declară că preferă canalele documentare, 63% preferă divertismentul şi aproximativ 1 din 2 preferă sportul.

Dintre respondenţi, 32% consideră că există un singur furnizor de televiziune. „Este frapant. De trei ani la rând ni se confirmă că o treime dintre români consideră că au o singură opţiune, când este absolut evident că sunt mai multe“, a mai afirmat Ursoi.

Conform celui mai nou raport al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, numărul de gospodării care plătesc servicii de televiziune în România a ajuns la 7,3 milioane la finalul anului trecut. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite