„Squid Game”, cel mai vizionat serial de pe Netflix. O distopie despre inegalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Netflix
FOTO: Netflix

Drama distopică sud-coreeană este cel mai vizionat serial de pe Netflix la momentul actual, conform The Washington Post. Un director al companiei preconizează că va fi cel mai popular show de pe Netflix de până acum.

Serialul de nouă episoade prezintă cum sute de oameni care reprezintă cele mai marginalizate comunităţi ale Coreei de Sud concurează în jocuri pentru copii, precum „Tug of War”, în speranţa de a câştiga premiul de aproximativ 38 de milioane de dolari. Însă evident, există şi un plot twist: concurenţii care pierd sunt ucişi, din moment ce jocurile sunt urmărite şi finanţate de cei bogaţi.

Miza serialului a rezonat profund cu sud-coreenii frustraţi de creşterea inegalităţii veniturilor într-una dintre cele mai bogate ţări din Asia, a declarat Areum Jeong, expert coreean în film la Universitatea Sichuan-Institutul Pittsburgh.

„Tinerii de astăzi se simt descurajaţi şi pesimisti cu privire la rata şomajului”, a spus ea, adăugând că perspectiva de a câştiga sume uriaşe de bani „poate părea foarte atractivă, deşi s-ar putea să-şi păteze mâinile de sânge”.

Popularitatea serialului Netflix contribuie la parcursul Coreei de Sud către afirmarea ca  putere culturală internaţională. Printre cele mai iubite producţii cinematografice recente ale ţării se numără „Parasite” şi „Minari”. Ambele filme au au avut succes la nivel internaţional: „Parasite” a câştigat, în 2019, patru premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film. Actriţa Yuh-Jung Youn a primit anul acesta Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul din „Minari”.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite