Smart FM se transformă în radio cultural. Marius Tucă, Marius Manole şi Patrizia Paglieri, printre realizatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul muzical Smart FM, deţinut de jurnalistul Marius Tucă, se va transforma într-un radio cultural, la care vor realiza emisiuni şi Dorina Chiriac, Rodica Mandache, Patrizia Paglieri şi Marius Manole, anunţă Mediafax.

Postul muzical Smart FM, deţinut de jurnalistul Marius Tucă, se va transforma într-un radio cultural, la care vor realiza emisiuni şi Dorina Chiriac, Rodica Mandache şi Marius Manole.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în şedinţa de joi, o solicitare a societăţii Radio Smart SRL de modificare a formatului şi grilei de programe a Smart FM, care emite în prezent în Bucureşti, pe 107,3 FM.

Decizia de modificare a formatului Smart FM din muzical într-un post „informativ-social şi cultural“ a fost luată cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţa de joi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Radu Călin Cristea).

Proiectul Smart FM a fost prezentat în faţa CNA de directorul de programe al postului, Manuel Dinculescu, de directorul muzical, Cristi Chirculescu, şi de directorul tehnic, Liviu Damian.

Printre realizatorii Smart FM, în noua formulă, se numără jurnalistul Marius Tucă, actorul Marius Manole şi actriţele Dorina Chiriac şi Rodica Mandache.

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, „muzica bună, cultura şi arta vor face din Smart FM un radio altfel“.

Ziua va începe la Smart FM cu emisiunea „Marius FM“, cu Marius Tucă şi Marius Manole, Cătălin Roşioru şi Adina Halas Hugeanu, şi va continua cu Dorina Chiriac, Adrian Oianu, Patrizia Paglieri, Rodica Mandache şi Emilia Popescu.

De la 15:00 la 18:00, ascultătorii pot fi „smart“ cu Manuel Dinculescu, iar „După 6“, Cristian Chirculescu, un nume cu state vechi în FM-ul românesc, va da drumul în eter muzicii pop-rock şi indie.

De la 20:00 la 22:00, Steluţa Roşca Stănescu va aduce la Smart FM „Arta prin gaura cheii“, Alina Manole, „Luna Pătrată“, iar Ioana Moldovan, „Povestea faptelor bune“.

Din noua grilă a Smart FM nu vor lipsi ştirile, care vor fi difuzate din două în două ore.

Pe lângă valorile şi principiile care au stat la baza lansării sale în urmă cu opt ani, Smart FM va pune informaţia şi utilitatea radioului pe primul loc, va promova evenimentele culturale, artiştii şi noile talente şi promite multe suprize frumoase. Sloganul postului de radio este „Smart FM, un radio cu spatele gol!“, conform aceluiaşi comunicat.

Jurnalistul Marius Tucă a preluat, la începutul lunii octombrie 2015, postul de radio Smart FM, înfiinţat de scriitorul şi dramaturgul Valentin Nicolau. În acest sens, Consiliul Naţional al Audiovizualului şi-a dat, pe 6 octombrie 2015, acordul prealabil prevăzut de legislaţia audiovizualului pentru modificarea structurii acţionariatului societăţii Radio Smart SRL, care deţine licenţa audiovizuală a postului de radio Smart FM.

Astfel, din acţionariatul societăţii a ieşit Angelica Nicolau, văduva lui Valentin Nicolau, care deţinea 100% din părţile sociale ale Smart FM. Toate aceste părţi sociale deţinute de Angelica Nicolau au fost cesionate jurnalistului Marius Tucă (99,0196%) şi soţiei acestuia, Neguţa Tucă (0,9804%).

Contactat la momentul respectiv, Marius Tucă a spus că va prelua Smart FM de la familia Nicolau, pentru că îşi doreşte de 30 de ani să aibă un post de radio.

„Îmi doream încă de acum 30 de ani să am un radio şi să-i spun Radio Pupăza din Tei (...) Nu va fi Radio Pupăza din Tei, dar se va păstra ceva din spiritul acesta de a anunţa lucrurile cele mai importante şi de ultimă oră. Titlul radioului (Smart FM, n.r.) ne defineşte. Titlul radioului defineşte foarte bine ce vrem să facem. Vrem să facem totul smart, fie că este vorba de muzică sau civilizaţie“, a declarat Marius Tucă.

În ceea ce priveşte echipa Smart FM, Marius Tucă a spus că va miza şi pe cea care lucrează în prezent la site-ul www.mariustuca.ro şi care este formată din foşti angajaţi ai cotidianului Jurnalul Naţional, pe care Tucă l-a condus timp de 22 de ani.

Postul Smart FM emite în Bucureşti pe frecvenţa 107,3 FM, fiind lansat în anul 2007. Programele postului Smart FM pot fi ascultate şi pe site-ul www.smartfm.ro.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri